Afbeelding
HVZeeland

Grote schoorsteenbrand aan Korte Nobelstraat in Zierikzee

Door: Robbert Temmen 112 Meldingen

ZIERIKZEE - Aan de Korte Nobelstraat in Zierikzee is vrijdagavond brand uitgebroken. Er zou sprake zijn van een schoorsteenbrand waarop de brandweer van Dreischor en Zierikzee met spoed ter plekke gestuurd werden.

De eerste melding van de brand kwam rond 21.50 uur binnen. Er zou sprake zijn van een schoorsteenbrand waarop de brandweer van Dreischor en Zierikzee met spoed ter plekke gestuurd werden. De brand sloeg vrij snel over naar het dak van de woning. De brandweer schaalde op naar grote brand, waarna ook de brandweer van Kerkwerve met spoed naar het brandadres werd gestuurd. Ook een hoogwerker en een extra watertank zijn opgeroepen.

Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) is er brand uitgebroken in de schoorsteen van een woning. De bewoners van het huis konden zich op tijd in veiligheid brengen. Rond 22.20 uur had de brandweer de brand onder controle. Stichting Salvage is opgeroepen om de bewoners te ondersteunen bij de afhandeling van de schade.

De brandweer kon rond 23.05 uur het sein brand meester geven. Over de omvang van de schade is verder niks bekend gemaakt.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief