Het treinverkeer is dit weekend gewoon doorgegaan. FOTO COBY WEIJERS
Het treinverkeer is dit weekend gewoon doorgegaan. FOTO COBY WEIJERS (Foto: Coby Weijers)

Goes gaat voortaan onderdoor het spoor

GOES - De eerste auto’s zijn maandagmorgen onderdoor het spoor in Goes gereden. De Terwellegang, waarover jaren is gesproken en meer dan twee jaar aan is gewerkt, is open voor auto’s en fietsers. “Dit is heel goed voor Goes”, zegt projectleider Victor de Vries.


De aannemer heeft dit weekend de onderdoorgang aangesloten op de rotonde aan de kant van het stadskantoor. Een paar weken geleden was dit al gebeurd aan de zuidkant van het station. Nu het Kompasplein is aangesloten op de Terwellegang kan iedereen onderdoor het spoor. De gemeente Goes noemt het een mijlpaal. Het is één van de grootste infrastructurele klussen in de geschiedenis van de gemeente.

Verkeersveiligheid

Ze wilde graag een spooronderdoorgang in de Van Hertumweg, omdat het steeds drukker werd in de stad en op het spoor. Ze wilde af van de rijen auto’s voor de spoorovergang, die er ook voor zorgden dat het verkeer van en naar de binnenstad niet goed doorstroomde. “Het is bovendien een flinke stap vooruit voor de verkeersveiligheid”, zegt Victor de Vries. “De bottleneck in de doorstroming van het verkeer is weg.”

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>