Tip voor thuislezers: 'Ontroerd door Charles Mackesy'

Jacqueline Lamper. FOTO PAARD VAN TROJE
Jacqueline Lamper. FOTO PAARD VAN TROJE (Foto: Paard van Troje)

GOES - Nee, het is geen vakantie, maar doordat je vooral thuis moet blijven, is er meer tijd voor andere zaken, zoals het lezen van een goed boek. Boekhandelaar Anthoni Fierloos en zijn personeel van het Paard van Troje en De Koperen Tuin in Goes geven de komende weken leestips. Dit keer is het de beurt aan Jacqueline Lamper.


“Een mooi boek, een lief boek, een ontroerend boek”, zegt Jacqueline Lamper over haar keuze. “Juist nu, in deze bizarre tijd. Mijn absolute nummer één op dit moment is ‘De jongen, de mol, de vos en het paard’ van Charlie Mackesy.”

Avonturen

De schrijver vertelt het verhaal van een toevallige ontmoeting tussen een jongen, een mol, een vos en een paard. “Hun avonturen vinden plaats in de lente. Op het ene moment valt er sneeuw en het volgende moment schijnt de zon. Het is een beetje zoals het leven, het kan elk moment omslaan.” Jacqueline zegt dat het een boek ‘vol mooie tekeningen, zinnen en woorden is’. “Zo treffend dat ik er ontroerd raak en tegelijkertijd om moet glimlachen. Ze zijn allemaal raak, deze woorden. Het is een boek voor jezelf of om iemand cadeau te doen. Leg het op tafel, sla het op een willekeurige pagina open en geniet!”

‘De jongen, de mol, de vos en het paard’ van Charlie Mackesy is te koop in de Goese boekwinkels. Het Paard van Troje en De Koperen Tuin hebben een bezorgservice. Bestelde boeken worden gratis bezorgd. Zie www.paardvantroje.nl.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>