Frans Pieters. FOTO FAMILIE PIETERS
Frans Pieters. FOTO FAMILIE PIETERS Foto: Familie Pieters

Frans Pieters uit Heinkenszand brengt zijn vierde boek uit

Door: Eugene de Kok Algemeen

HEINKENSZAND – Frans Pieters uit Heinkenszand heeft, onder zijn pseudoniem Peter Frantz, zijn vierde boek uitgebracht. Het boek 'Roots' is een spannende roman over rijksambtenaar Thomas van Rijckevorsel, die op zoek gaat naar antwoorden op vragen over zijn afkomst. Hiervoor schreef Pieters een kantoorroman, thriller en psychologische roman. Zijn boeken zijn verkrijgbaar via www.kelbo.nl.

Frans begon na zijn pensionering met schrijven en verwezenlijkte daarmee een droom. “Ik ben niet handig, dus toen ik met pensioen ging lag klussen niet voor de hand. Op school was ik altijd al goed in het schrijven van opstellen en nadat ik mijn eerste boek 'Het complex' had geschreven had ik de smaak te pakken”." Frans heeft 44 jaar gewerkt in de bankensector en de wereld van de sociale zekerheid. “De ervaringen die ik heb opgedaan tijdens mijn werk in zowel de private als publieke sector heb ik verwerkt in dit boek. Het begon eigenlijk als een probeersel, als een soort naweeën van mijn werkend leven, maar het beviel zo goed dat twee jaar later mijn tweede boek 'Dodelijk toeval' uitkwam."

Zoutelande

Het Zeeuwse landschap vormt in al zijn boeken het decor. Zo ontmoet een meisje in 'Dodelijk toeval' in Zoutelande een Duitse jongen die een nazaat is van een oude familie die een belangrijke rol gespeeld heeft in de Tweede Wereldoorlog. “Ik zoek voor elk verhaal een achtergrondlocatie. Omdat ik zelf in Zeeuws-Vlaanderen geboren ben, weet ik veel van Zeeland, dus ligt het voor de hand dat ik kies voor een Zeeuwse setting. Ik heb er bewust voor gekozen elke keer een andere regio te pakken. Mijn vierde boek speelt zich af in Zeeuws-Vlaanderen. Ik heb al veel reacties gekregen van mensen die zich herkennen in de sfeer van het boek. 'Roots' eindigt met het Zeeuws-Vlaamse volkslied. Het is ook een beetje een lofzang op die streek." Het succes van de boeken van Frans blijft niet beperkt tot Zeeland. Zijn derde boek 'De duivel als metgezel', over een jongen die behept is met een dwangstoornis, werd opgemerkt door iemand in Duitsland. Het wordt op de volksuniversiteit gebruikt voor de studie Nederlands. Ook voor 'Roots' is belangstelling. "Het is ook in het Duits vertaald."

Zakelijk

Hij heeft al ideeën voor een vijfde boek. “Het volgende boek zal zich afspelen in een zakelijke omgeving, zodat ik nog één keer kan putten uit mijn werkervaring. Daarna houd ik daarmee op, maar ik heb nog genoeg andere ideeën voor daaropvolgende boeken."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief