Anthoni Fierloos met 'Beschavingen'. FOTO TUIN VAN TROJE
Anthoni Fierloos met 'Beschavingen'. FOTO TUIN VAN TROJE Foto: De Tuin van Troje

Tip voor de thuislezers: 'Beschavingen' van Laurent Binet

Door: Eugene de Kok Cultuur

GOES - Nee, het is geen vakantie, maar doordat je vooral thuis moet blijven, is er meer tijd voor andere zaken, zoals het lezen van een goed boek. Boekhandelaar Anthoni Fierloos en zijn personeel van het Paard van Troje en De Koperen Tuin in Goes geven de komende weken leestips. Dit keer geeft eigenaar Anthoni Fierloos opnieuw een tip.

Anthoni Fierloos tipt deze keer het boek ‘Beschavingen’ van Laurent Binet. “Het boek van Binet is er een zoals je nog nooit hebt gelezen. Het is een ‘wat als-verhaal’. Wat als de Vikingen destijds in Amerika waren geweest, daar ijzer naartoe hadden gebracht, dan hadden veel later de Inca's de beschikking gehad over betere wapens. De Spanjaarden zouden dan worden verslagen. Een Inca-koning was dan naar Europa getrokken waarna je als lezer op bekend terrein komt. Veel bekende personen uit de Europese geschiedenis kruisen het pad van deze koning. Een nieuwe geschiedenis wordt geschreven. Het is geniaal verzonnen en nadien denk je: ‘Zo zou het best kunnen zijn gegaan’. Het is een boek voor alle liefhebbers van historische romans en wat mij betreft nu al één van de beste boeken van 2020.”

De schrijver Laurent Binet woont in Parijs. Hij is docent Frans aan de universiteit in Seine-Saint-Denis. Met zijn eerste roman 'HhhH', waarin het wrede nazikopstuk Reinhard Heydrich, de uitvinder en uitvoerder van de Shoah, centraal staat, won hij in 2010 de prestigieuze Prix Goncourt du premier roman.

Bezorgservice

‘Beschavingen’ is te koop in de Goese boekwinkels. Het Paard van Troje en De Koperen Tuin hebben een bezorgservice. Bestelde boeken worden gratis thuis bezorgd bij mensen in Goes en omgeving.

Zie de websites www.paardvantroje.nl en www.koperentuin.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief