Burgemeester Margo Mulder heeft 22 'koninklijke' telefoontjes gepleegd.
Burgemeester Margo Mulder heeft 22 'koninklijke' telefoontjes gepleegd. Foto: Hans Colijn

Meerdaagse lintjesregen in Goes

Door: Britta Janssen Actueel

GOES - Tijdens een meerdaags rondje telefoneren heeft burgemeester Margo Mulder van de gemeente Goes 22 inwoners verteld dat zij koninklijk onderscheiden zijn. Meneer Verhoeff uit Wolphaartsdijk is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Vier inwoners mogen zich voortaan Ridder in de Orde van Oranje-Nassau noemen en zeventien inwoners Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Een feestelijke bijeenkomst voor de lintjesregen was vrijdag door de coronacrisis niet mogelijk. Daarom verraste burgemeester Mulder de 22 Goesenaren telefonisch. Geridderd zijn de dames Verstraete-Vereecken en Gubbels en de heren Van de Ketterij en Bouma. Lid in de Orde van Oranje-Nassau zijn de dames Baard-Lobbezoo, Van der Weijden-Godschalk, Lukasse-de Witte, Van den Berge-de Vos, Huisman-Korstanje en De Vos-Vogelaar en de heren Van Leerdam, El Uarichi, Nahari, Van Wanrooij, Quinten, Blaasse, Nagelkerke, De Vos, Janse, Don en Pieters.

Verhoeff

Meneer Verhoeff (1956) uit Wolphaartsdijk is sinds 1993 chef-dirigent van het Don Kosakenchor Rusland. Hij levert een belangrijke bijdrage aan de culturele en diplomatieke betrekkingen tussen Rusland en Nederland. Ook doet hij vrijwilligerswerk als directeur van stichting Music Connects All en als gastdirigent voor orkesten in onder mee Roemenië en Moldavië.  

Verstraete-Vereecke

Mevrouw Verstraete-Vereecken (1946) uit Goes zet zich in voor zorgorganisatie ’t Gors, locatie Huizen Den Berg en specifiek voor Atelier De Kaai. Hier was ze oprichter van de tekengroep voor mensen met een beperking, een idee dat in andere landen navolging kreeg. Verder was ze actief in de kunst en oprichter en vrijwilliger bij Stichting Een Nieuwe Wind in Goes. 

Gubbels

Mevrouw Gubbels (1953) uit Goes heeft zich jarenlang ingezet voor kleding en klederdracht. Eerst bij volksdansgroep Vodago in Goes en later bij stichting Zeeuwse Klederdracht. Zo verzorgde ze de kleding bij optredens in binnen- en buitenland en bij de kerstconcerten van André Rieu.

Van de Ketterij

Meneer Van de Ketterij (1972) uit Goes heeft een lange vrijwilligerscarrière in de voetballerij. Zo is hij sinds de jaren ‘80 scheidsrechter op meerdere niveaus en coach bij voetbalvereniging SSV’65 in Goes. 

Bouma

Meneer Bouma (1947) uit ’s-Heer Arendskerke is al jaren betrokken bij de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt, Bondsraad van de ANWB, Provinciale Raad van het GPV, de Provinciale Unie van de CU, Reizigers Overleg Brabant, Regionaal Overleg Consumentenorganisaties Openbaar Vervoer, de gemeente- en adviesraad van de gemeente Goes, de Provinciaal Interkerkelijke Commissie De Bevelanden en de Commissie Regionaal Overleg Luchthaven Midden-Zeeland.

Baard-Lobbezoo

Mevrouw Baard-Lobbezoo (1939) uit Kattendijke heeft vrijwilligerswerk op haar naam staan bij de Vrouwen van Nu in Zeeland en voor de afdeling Kattendijke/Wilhelminadorp. Daarnaast organiseerde zij een eetclub voor alleenstaande vrouwen in Kattendijke en de kunst- en cultuurmarkt in het dorp. Ze geeft vrijwillig les in schilderen, beeldhouwen en keramiek.

Van der Weijden-Godschalk

Mevrouw Van der Weijden-Godschalk (1954) uit ’s-Heer Hendrikskinderen doet al bijna veertig jaar vrijwilligerswerk voor verschillende organisaties, zoals het koningsdagontbijt, Dodenherdenking en rommelmarkt. Ook is ze actief voor dorpshuis Heer Hendrik en toneelvereniging Heer Hendrik. Daar is ze onder meer souffleur, grimeur en regieassistent. Verder is ze mede-organisator van de Mystery Tour en The Old Christmasday en bestuurslid en vrijwilliger bij De Zonnebloem, afdeling Goes.

Lukasse-de Witte

Mevrouw Lukasse-de Witte (1953) uit Goes doet al jaren vrijwilligerswerk bij onder meer het gemeentearchief van Goes (indexeren en digitaliseren van bevolkingsregisters), vrouwenvereniging Tryfosa van de Gereformeerde Gemeente Goes (bestuurslid en vrijwilliger), zorgcentrum Rehoboth, de Koelmanschool, het Calvijn College en de kerkbibliotheek van de Gereformeerde Gemeente Goes.

Van den Berge-de Vos

Mevrouw Van den Berge-de Vos (1942) uit Goes was van 2005 tot dit jaar vrijwilliger voor ’t Gilde De Bevelanden. Van 2000 tot 2005 zette ze zich in voor actiecomité Kies Best Kies West in Steenbergen.

De Vos-Vogelaar

Mevrouw De Vos-Vogelaar (1947) uit ’s-Heer Arendskerke zet zich al sinds de jaren ’80 in als onder andere pastoraal medewerkster en initiator en lid van het pastoraal bezoekteam van de Protestantse Gemeente Borssele. Verder collecteert zij voor KWF Kankerbestrijding en zorgt voor zieke buren.

Huisman-Korstanje

Mevrouw Huisman-Korstanje (1937) uit Goes is al sinds 1980 betrokken bij ziekenhuis Adrz en zorggroep Ter Weel, locatie Gasthuis. Ook helpt ze in de ruilwinkel en zamelt poppen, schoenen, stoffen en kleding in voor gezinnen in Roemenië en de kindervakantieweek in Goes.

Van Leerdam

Meneer Van Leerdam (1937) uit Goes doet al vele jaren vrijwilligerswerk voor Vereniging Kinderen uit de Japanse Bezetting en de Bersiap 1941-1949 afdeling Zeeland (voorzitter) en de werkgroepen Buitenkampkinderen, Westkust en de Naoorlogse Generatie. Verder was hij bestuurslid van de Bouwwinkel Middelburg, is hij vicevoorzitter van de Huurdersvereniging De Bevelanden in Goes en penningmeester van de Stichting Wijkbelangen Goes-Oost en de Stichting Streekomroep De Bevelanden.

Quinten

Meneer Quinten (1955) uit Goes is 35 jaar betrokken bij het Rode Kruis, onder meer als bestuurslid, magazijnhoofd, hoofd opvang en verzorging, coördinator opleidingen en jeugdgroep, instructeur en hulpverlener bij evenementen. Sinds 2016 is meneer ook vrijwilliger bij INTA Eerste Hulp in Scharendijke.

Van Wanrooij

Meneer H.J.C. van Wanrooij (1947) uit Goes is al jarenlang vrijwilliger bij VV Kloetinge, als bestuurslid en mede-organisator van het kerstzaalvoetbaltoernooi voor jonge voetballers, en bij de Wijkvereniging Goes-Oost (bestuurslid en websitebeheer). Verder was hij jarenlang lid van de gemeenteraad van Goes en bestuurslid van de Vakbond FNV.

Blaasse

Meneer Blaasse (1946) uit ’s-Heer Hendrikskinderen is al vijftig jaar betrokken bij het Rode Kruis. Ook zet hij zich al jaren in voor Terre des Hommes in ’s-Heer Hendrikskinderen en Open Monumentendag, bij meubel- en rijtuigstoffeerderij Brouwer in zijn woonplaats. Daarnaast is hij vrijwillig gastdocent in het mbo voor onderwerpen als solliciteren en arbeidsvoorwaarden. 

El Uarichi

Meneer El Uarichi (1955) uit Goes zet zich al sinds de oprichting in voor de Vereniging Marokkaanse Moslims in Zeeland, als penningmeester en initiatiefnemer van verschillende activiteiten. Later was hij ook betrokken bij de fusie tussen zijn vereniging en stichting Marokkaanse Moslims in Goes tot stichting Arrahman Moskee in Goes.

Nahari

Meneer Nahari (1956) uit Goes was ook betrokken bij de oprichting van de Vereniging Marokkaanse Moslims in Zeeland en ook bij de gefuseerde stichting is hij nog steeds actief. 

Nagelkerke

Meneer Nagelkerke (1947) uit Kloetinge is sinds 1990 vrijwilliger bij de Protestantse Gemeente Kloetinge en later ook bij de Vereniging Dorpsbelangen Kloetinge en Brassband Excelsior. Sinds 2013 is meneer bezorger bij Maaltijd Thuis in Goes.

De Vos

Meneer De Vos (1945) uit ’s-Heer Arendskerke werd in de jaren ’80 onder andere diaken en koster bij de Protestantse Gemeente Borssele. Ook zorgt hij voor mensen om hem heen en zet zich in voor Maaltijd Thuis in Goes.

Don

Meneer Don (1954) uit Goes is sinds 1987 betrokken bij de Hervormde Gemeente De Levensbron, ziekenhuis Adrz, de Protestantse Gemeente Wilhelminadorp, gymnastiekvereniging WIK, zorgcentrum Ter Weel en stichting Interkerkelijk Protestants Christelijk Steunfonds.

Janse

Meneer Janse (1944) uit Wolphaartsdijk is vrijwilliger bij de Protestantse Gemeente Wolphaartsdijk, bij studieclubs voor agrarische onderzoeken van stichting Landbouwkundig Onderzoek en bij Vereniging Gemeenschap Wolphaartsdijk.

Pieters

Meneer Pieters (1947) uit Goes is geëerd voor zijn vrijwilligerswerk voor de Oostmolen Kloetinge, Schutterij Ravenstein in Kloetinge (mede-oprichter en voorzitter) en stichting Exploitatie Accommodatie Handboogsport. Sinds 1993 is hij vrijwilliger bij de katholieke Pater Damiaanparochie in Zeeland.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief