Fractie CDA-Borsele, (vlnr) Peter van 't Westeinde (fractievoorzitter), Niels Kampstra, Margriet Koeleman, Ton Oosthoek en Mitchel Vermeulen.
Fractie CDA-Borsele, (vlnr) Peter van 't Westeinde (fractievoorzitter), Niels Kampstra, Margriet Koeleman, Ton Oosthoek en Mitchel Vermeulen.

Straks moeten we weer verder

Bedrijvig Nieuws

BORSSELE - Sinds 12 maart staat Nederland grotendeels stil. Alles draait nu om één ding: hoe worden we het coronavirus de baas? Onder die omstandigheden zijn er veel kanjers die ontzettend hun best doen. De artsen, verpleegkundigen de schoonmakers en alle andere medewerkers in ziekenhuizen en in de verpleeghuizen die veel uren maken en veel moeilijke momenten moeten doormaken. Vanuit CDA-Borsele brachten we een bloemenhulde bij de verzorgingshuizen in onze gemeente.

Meesters en juffen bezorgen schoolwerk thuis en vonden manieren om online les te geven, mensen die niet zelfredzaam zijn, de thuiswerkers die tegelijk de kinderen in hun schoolwerk begeleiden, de geestelijken die samen een online kerkdienst houden en de politie die waakt over onze veiligheid. De overheid die economische noodverbanden aanlegt. Als gemeenschap zetten we er samen onze schouders onder. En straks? Als het gevaar van het virus geweken is? Wat doen we dan? Gaan we dan weer net zo leven als eerst? Of gaan we dingen anders aanpakken? Blijft er de aandacht voor elkaar? Voor de mensen die eenzaam zijn en voor het personeel in de zorg en het onderwijs. Laten we onze lokale bedrijvigheid blijven ondersteunen. Iedere euro die we in onze eigen gemeente uitgeven blijft daar rondgaan. Ga naar de slager, de lokale horeca, de bakker, de dorpssupermarkt en de groenteboer. En stop eens bij één van de verkooppunten langs de weg in de polder om zo ook de lokale economie te ondersteunen. Er zijn harde klappen gevallen en er zal nog meer op ons af komen, maar samen komen we er ook weer bovenop. Blijf gezond en zorg goed voor elkaar!

Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief