Een deel van Casper's Peloton tijdens één van de tochten vorig jaar. FOTO CASPER'S PELOTON
Een deel van Casper's Peloton tijdens één van de tochten vorig jaar. FOTO CASPER'S PELOTON Foto: Casper's Peloton

Casper's Peloton wil verloren seizoen met Oranjeplaat Cycling Classic afsluiten

Door: Eugene de Kok Sport

DOMBURG - Casper’s Peloton programma is door de coronacrisis danig in de war gegooid. Het initiatief waarmee Domburger Ko Jan Provoost en een aantal anderen geld inzamelen voor de stichting Support Casper heeft veel evenementen moeten schrappen. 

Daardoor kunnen ze veel minder geld ophalen voor de stichting van Casper van Eijck, die onderzoek doet naar alvleesklierkanker, en Make A Wish.

Casper’s Peloton wilde dat dit jaar onder meer doen door mee te doen aan The Dutch 750 en op tweede paasdag via de fietstocht Endura Classic.

Elfstedentocht

Ook stond de Elfstedentocht op de fiets op het programma en waren er nog enkele sponsoractiviteiten. Er is een streep doorgezet, omdat er geen evenementen mogen plaatsvinden tot 1 juni. Als het meezit wil Casper’s Peloton op zondag 20 september het verloren seizoen enige glans geven met de Oranjeplaat Cycling Classic. De fietsers werken hiervoor samen met de eigenaren van restaurant Oranjeplaat in Arnemuiden.

Ontbijt

Zondag 11 oktober is een alternatieve datum. Er zijn twee afstanden: 100 en 75 kilometer en er is een recreatieve fietstocht van 25 kilometer. Deelnemers kunnen tegen betaling een ontbijt en/of een diner krijgen in Oranjeplaat. Ze moeten dat vooraf betalen en krijgen dan een voucher, die zowel op 20 september als 11 oktober kan worden ingeleverd of (als het helemaal niet doorgaat) op een andere datum voor 31 december. 

Opgeven

Mensen die mee willen doen, kunnen zich opgeven door een mailtje te sturen naar pronierse@zeelandnet.nl met naam, adres, telefoonnummer, adres en de afstand. De organisatie houdt zich aan de dan geldende RIVM-regels. Meer informatie is te vinden op de website www.supportcasper-acties.nl/project/casper-s-peloton



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief