Afbeelding
Foto: Humphrey Hekhuizen

Jongeren kunnen in Goes kennismaken met lacrosse

Door: Eugene de Kok Sport

GOES - Lacrosse komt naar Zeeland. Jongeren tot en met achttien jaar kunnen vanaf donderdag gratis clinics volgen op de ijsbaan in Goes-Zuid.

Lacrosse speel je met een stick. Aan het einde zit een netje waarmee je de bal kunt gooien en vangen.

De sport is groot in Canada, waar het de populairste zomersport is, en in de Verenigde Staten. In Nederland wordt het vooral beoefend in studentensteden, maar de sport groeit gestaag in populariteit.

Club

Initiatiefnemers van de clinics in Goes zijn de 15-jarige Ryan Kalau en coach Daniël Sterenborg van Ogers Lacrosse Club in Bergen op Zoom. “Ik speel al bijna twee jaar lacrosse in Bergen op Zoom”, zegt Kalau. Volgens hem reist een groeiend aantal jongeren uit Zeeland naar West-Brabant. “Toen is het idee ontstaan om het op een laagdrempelige manier in Zeeland aan te bieden op openbare plaatsen.”

RIVM

De clinics beginnen elke donderdag om 16.00 uur en zijn gratis toegankelijk. Jongeren tot en met achttien jaar zijn welkom. De initiatiefnemers houden zich aan de regels van het RIVM in verband met het coronavirus. “Met tien sticks een speelveldje oplopen en dan kijken hoe het verder loopt, is het beste wat ik ooit heb gedaan”, zegt Sterenborg. “We kijken al uit naar de vrolijke gezichten van deelnemers in Goes wanneer ze hun eerste bal gaan vangen en gooien.” 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief