tiny-loft-in-nature-1-1
tiny-loft-in-nature-1-1

Hoedekenskerke krijgt vijf tiny houses in 'parkje'

HOEDEKENSKERKE - Woningcorporatie Beveland Wonen wil vijf tiny houses aan de Vinningestraat en Achterweg in Hoedekenskerke bouwen. De kleine, energiezuinige huizen moeten in een groene omgeving komen.


De tiny houses komen op de plek waar vroeger twaalf woningen hebben gestaan. Het zijn kleine huizen, met een oppervlakte van maximaal vijftig vierkante meter, die vaak worden bewoond door mensen die een eenvoudig leven willen leiden. “Minder gericht op consumeren”, zegt het college van burgemeester en wethouders in het voorstel voor het aanpassen van het bestemmingsplan.

Voldoende

Beveland Wonen heeft onderzoek gedaan onder zijn huurders. Volgens de woningcorporatie is er voldoende vraag naar deze huisjes. In Hoedekenskerke moet er rondom de tiny houses een openbaar parkje komen met een fietsenberging voor de bewoners en een waterpartij, die dienst gaat doen als waterberging, maar in strenge winters een ijsbaan voor de dorpelingen is. De gemeente wil het parkje onderhouden. Alle kosten voor de bouw van de huisjes en aanleg van het parkje zijn voor Beveland Wonen.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

Meerdere vacatures

Vlissingen

Meerdere vacatures

Lewedorp

ONAFHANKELIJK VOORZITTER CENTRALE CLIËNTENRAAD

Middelharnis

Huishoudelijk medewerkers

Zuid - Beveland, gemeente Borsele, Goes en Reimerswaal

Werken bij kinderopvang Kibeo

Goes