Anthoni Fierloos met '1794'. FOTO PAARD VAN TROJE
Anthoni Fierloos met '1794'. FOTO PAARD VAN TROJE Foto: Paard van Troje

Leestip: '1794' van Niklas Natt Och Dag

Door: Eugene de Kok Cultuur

GOES - Nu je vooral thuis moet blijven, is er meer tijd voor andere zaken, zoals het lezen van een goed boek. Boekhandelaar Anthoni Fierloos en zijn personeel van het Paard van Troje en De Koperen Tuin in Goes geven deze weken leestips. Dit keer is Fierloos zelf weer aan de beurt.

Hij tipt deze keer Niklas Natt Och Dag met '1794'. "Deze, voor mij totaal onbekende auteur kwam vorig jaar met het boek '1793'", zegt de boekhandelaar. "Alleen om zijn naam zou ik zo'n boek al willen lezen. Nu is zijn nieuwe boek verschenen: '1794'. Het is in zekere zin een vervolg, maar ook goed los te lezen. Het speelt zich af in Stockholm in, je voelt het al aankomen, 1794. Het is een duistere roman, die zich afspeelt in verschillende lagen van de bevolking. Je leest over corrupte rijkdom tegenover onrecht en armoede aan de zelfkant van de samenleving. Het boek bevat veel elementen van thrillers, is erg spannend en geeft een beeld van een periode in een land waarvan ik weinig weet. Voor degenen die zich 'Parfum' van Patrick Süskind herinneren en dat mooi vonden, is het beslist een aanrader. Weinig boeken verdienen het predicaat historische thriller zoals dit boek."

Bezorgen

‘1794’ is te koop in de Goese boekwinkels. Het Paard van Troje en De Koperen Tuin hebben een bezorgservice. Bestelde boeken worden gratis bezorgd. Zie voor meer informatie: www.paardvantroje.nl en www.koperentuin.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief