Jacqueline met de roman in haar handen. FOTO HET PAARD VAN TROJE
Jacqueline met de roman in haar handen. FOTO HET PAARD VAN TROJE (Foto: Het Paard van Troje)

'Het is een erg fijn boek boordevol wijze lessen'

GOES - Het is geen vakantie, maar doordat je vooral thuis moet blijven, is er meer tijd voor andere zaken, zoals het lezen van een goed boek. Het personeel van Het Paard van Troje en De Koperen Tuin in Goes geven daarom leestips. Dit keer is het weer de beurt aan Jacqueline Lamper.


Zij tipt ‘Het huis met de kersenbloesem’ van Sun-mi Hwang. “Ik vind het een prachtige roman van deze Zuid-Koreaanse schrijfster, die vanwege armoede niet naar de basisschool kon. Van een leraar kreeg ze de sleutel van een lokaal waardoor ze toch boeken kon lezen en uiteindelijk kon studeren. Een paar jaar geleden las ik haar eerste boek: ‘De kip die dacht dat ze kon vliegen’. Ik was meteen verkocht. Blij verrast was ik toen twee weken geleden haar nieuwe boek verscheen. Ik las het opnieuw in één adem uit.”

Wees

Het verhaal gaat over Kang die opgroeit als wees. Tegen het einde van zijn leven keert hij terug naar zijn geboortedorp waar alles is veranderd. Alleen zijn geboortehuis staat er nog. Het perceel dat hij ooit kocht wordt gebruikt door de dorpsbewoners die er kippen laten scharrelen en moestuintjes op hebben aangelegd. Waar hij eerst een beetje gepikeerd is over deze situatie ziet Kang op een gegeven moment in dat vriendschap boven rijkdom gaat. “Wat heb je aan bezit als je er nooit van geniet? Het is een heel erg fijn boek boordevol wijze lessen waar je blij van wordt.”

‘Het huis met de kersenbloesem’ is te koop in de Goese boekwinkels Het Paard van Troje en De Koperen Tuin.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 

Vacatures

Teamleider verpakking

Steenbergen

Allround timmerlieden

Tholen

Productiemedewerker

Tholen

Interieur Vakman

Goes, Bergen op Zoom, Kruiningen