Goese handhavers krijgen extra middelen
Foto: Gemeente Roosendaal

Goese handhavers krijgen extra middelen

GOES - De gemeente Goes rust haar handhavers uit met extra middelen, zoals een steekwerend vest, spuugmasker, veiligheidsbril, handschoenen, bodycam en desinfecterende vloeistof. 


Het is een vraag die alle Zeeuwse gemeenten krijgen voorgelegd. 

Handhavers worden tijdens de coronacrisis op allerlei plaatsen ingezet en hebben andere taken en verantwoordelijkheden. De extra middelen passen daarbij. “We dachten in Goes al na over het verder professionaliseren van onze handhavers”, zegt burgemeester Margo Mulder. “Het past daar in, hoewel het nu bijzondere omstandigheden zijn. Mensen maken zich zorgen over hun gezondheid en de lontjes zijn wat korter.” 

Hetzelfde

Mulder denkt dat het sowieso goed is dat de uitrustingen van bijzondere opsporingsambtenaren in alle gemeenten hetzelfde worden. Zij kan zich voorstellen dat de handhavers de extra middelen na de coronacrisis blijven gebruiken. “Het hangt dan wel af van welke taak ze hebben. Op een uitgaansavond kan ik me voorstellen dat je een steekwerend vest draagt, maar dat is niet altijd noodzakelijk.” 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 

Vacatures

meerdere vacatures

Sint Maartensdijk

Meerdere Technische Toppers

Middelburg

Inpak-operator

Kruiningen

meerdere vacatures

Kapelle

Constructeur

Bergen op Zoom