Een ambulance kwam met spoed ter plaatse
Een ambulance kwam met spoed ter plaatse Foto: Rijnhout Media

Man (35) overleden bij ernstig verkeersongeval in Zierikzee

Door: Amber Kuijs 112 Meldingen

ZIERIKZEE - Op de Schouwsedijk in Zierikzee heeft gisteravond een ernstig verkeersongeval plaatsgevonden. Hierbij is een 35-jarige man uit Zierikzee overleden.

Getuigen verklaarden aan de politie dat de auto van de man uit Zierikzee, ineens op de verkeerde weghelft terecht kwam aan de Schouwsedijk. Vervolgens botste de auto frontaal tegen een andere auto, waarna er een hevige brand ontstond. 

De auto die in brand vloog was van een 42-jarige man uit Aachen (Duitsland). Hij kon zijn voertuig snel genoeg verlaten, maar liep wel verwondingen op. Hij is ter controle naar het ziekenhuis gebracht. De Duitser heeft daar een blaastest gedaan, waaruit bleek dat hij niet gedronken had. Na behandeling mocht hij weer naar huis. 

De auto van de man uit Zierikzee brak door midden. Vermoedelijk is de bestuurder uit de auto geslingerd. Hij overleed ter plekke. De politie heeft zijn familie meteen in kennis gesteld van zijn overlijden. Zij kwamen naar de plek waar het ongeval gebeurd was. 

Onderzoek

De brandweer is met verschillende voertuigen ter plaatse gekomen. Zij bluste de autobrand en de omgeving. De Koninklijke Marechaussee assisteerde bij afzettingen om publiek op afstand te houden. Politieagenten hebben getuigen gehoord. Verkeersanalisten van de politie hebben onderzoek gedaan naar de oorzaak van het ongeval. Dat onderzoek ik nog niet afgerond. Beide voertuigen zijn door de politie in beslag genomen voor onderzoek. 




Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief