De bestuurder kreeg drie bekeuringen.
De bestuurder kreeg drie bekeuringen. Foto: Facebook Politieteam Oosterscheldebekken

Racende auto vliegt in brand in Scharendijk: bestuurder krijgt drie bekeuringen

Door: Amber Kuijs Algemeen

SCHARENDIJKE - Een racende auto is gistermiddag op de Brouwersdam in Scharendijke in brand gevlogen. De bestuurder heeft drie bekeuringen van de politie ontvangen.

Zaterdagmiddag kwamen er bij de politie meerdere meldingen binnen over een racende auto op de Brouwersdam. Onderweg kregen agenten te horen dat de auto in brand gevlogen was. Ter plaatse is de auto met emmers water geblust. Het ging om een bijna volledig gestripte Peugeot. De bestuurder had een cameraman bij die het racegedrag en de 'stunts' op beeld vastlegden. Zo kon de politie zien hoe de auto in brand vloog na 'abnormaal' rijgedrag. 

De bestuurder heeft drie bekeuringen gekregen. Eén bekeuring was voor het hebben van drie banden zonder profiel. De andere bekeuringen waren voor het niet hebben van een geldige APK en voor scherp uitstekende delen aan het voertuig. Omdat de bestuurder zijn stunts op de openbare weg uitvoerde en al eerder was gewaarschuwd voor zijn rijgedrag, moet hij zich binnenkort melden bij het CBR. Daar moet hij een verplichte rijvaardigheidscursus doen. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief