Buitendienst Borsele verliest één van de drie werkplekken
Kees Westrate (rechts) en ... voor de werkplaats in 's-Heerenhoek. FOTO GEMEENTE BORSELE
Kees Westrate (rechts) en ... voor de werkplaats in 's-Heerenhoek. FOTO GEMEENTE BORSELE (Foto: Gemeente Borsele)

Buitendienst Borsele verliest één van de drie werkplekken

‘s-HEERENHOEK - De buitendienst in de gemeente Borsele gaat van twee uitvalsbasissen terug naar twee. De loods aan de Pakhuisstraat in ‘s-Heerenhoek staat te koop. De ploeg verhuist naar de werkplaats in Heinkenszand.


Wie rond een uur of vier een kijkje neemt in de Pakhuisstraat ziet dat het passen en meten is. De auto’s, bussen en het andere materiaal passen net in, naast en voor de werkplaats. Het maakt de mannen van de ploeg weinig uit. “We werken in Borssele, ‘s-Heerenhoek, Lewedorp en Nieuwdorp. Dan zit je hier lekker centraal. Wat dat betreft is het jammer dat we weg moeten”, zegt Ferri Wondergem. Zijn chef Tonny de Jonge is het daarmee eens. “Het is een heerlijke werkplek. Ik werk hier al jaren en ben een beetje vastgeroest”, lacht hij. “Ik ga het missen.”

Renovatie

Wethouder Kees Weststrate van de gemeente Borsele snapt dat, maar vertelt dat de werkplaats hoognodig toe was aan een renovatie. Omdat de gemeente voor een flinke bezuinigingsoperatie staat, is besloten dat niet te doen en terug te gaan van drie naar twee werkplekken. “Ook de buitendienst moet zijn steentje bijdragen aan de besparingen. Het is helaas niet anders. We denken dat we vanuit Heinkenszand en 's-Gravenpolder efficiënter kunnen werken.” 

Flexibel

Weststrate wil zo min mogelijk tornen aan de buitendienst. Hij is trots op de ruim veertig medewerkers, die in dienst zijn van de gemeente. “Het is een bewuste keuze om niets uit te besteden. Het heeft veel voordelen. Onze mannen zijn betrokken bij hun werk, kunnen en willen van alles doen en zijn flexibel inzetbaar.”

Keetwagen

De werkplaats in Heinkenszand wordt iets aangepast voordat de mannen uit ‘s-Heerenhoek erbij komen. Er wordt bovendien een keetwagen aangeschaft. Daarin komen onder meer een keukenblokje met koelkast, een opbergruimte voor het gereedschap en een toilet. “De wagen komt in het dorp te staan waar ze op dat moment aan de slag zijn. Dat vergt wat planning, maar dan hoeven zij niet steeds heen en weer te reizen. Dit zijn mannen die hard werken in de buitenlucht. Dat moet je voor ogen houden. We willen dat zij plezier houden in hun werk.”

Het pand aan de Pakhuisstraat staat te koop. De prijs is 49.500 euro. Er is een speciale website gemaakt voor de verkoop, die via openbare inschrijving in augustus plaatsvindt. 

De informatie staat op www.borsele.nl/pakhuisstraat.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>