Peter Vermeulen en Wim-Paul Lievense van de stichting Zeeland Refinery. FOTO ZEELAND REFINERY
Peter Vermeulen en Wim-Paul Lievense van de stichting Zeeland Refinery. FOTO ZEELAND REFINERY (Foto: Zeeland Refinery)

Lebo zet duurzame stappen richting toekomst

LEWEDORP – Met het idee speelde voetbalvereniging Lewedorpse Boys al langer, maar nadat ze donderdag een cheque kregen van de stichting Zeeland Refinery kan het verduurzamen echt beginnen. 


De donatie van 28.424 euro geeft de club de mogelijkheid om het asbest te verwijderen en een nieuw dak te realiseren. Het is noodzakelijk om begin juli het ultieme doel te bereiken: het installeren van zonnepanelen.

Verduurzamen

Het voetbal en alle activiteiten op het sportpark aan de Korenweg lagen de laatste maanden stil, maar stilzitten deden ze zeker niet in Lewedorp. Tijdens de eerste helft van de competitie ontstonden plannen voor het verduurzamen van de vereniging. Er werden contacten gelegd en inmiddels is de 300 vierkante meter aan asbest verwijderd. Voorzitter Peter Vermeulen is in zijn nopjes. "We willen onze leden laten sporten in een leuke en gezonde omgeving. Daar hoort asbest natuurlijk niet bij. Dat is nu verwijderd. Nu is het tijd voor de volgende stap."

Opwekken

Het verwijderen van asbest is slechts de eerste stap naar een duurzame en groene vereniging. Over een aantal weken moeten de zonnepanelen geïnstalleerd zijn, zodat de club op de lange termijn zelf energie kan opwekken. "Het is nu een flinke investering, maar het levert ons in de toekomst geld op. We hebben behoorlijk veel leden, dus verbruiken veel energie. Dat kunnen we straks zelf opwekken door middel van zonne-energie, waardoor we zelfvoorzienend kunnen zijn." Vermeulen is blij met de steun van de gemeente Borsele en Zeeland Refinery. "De gemeente wist waarmee we bezig waren en heeft ons heel goed geholpen. Met de bijdrage van de stichting zijn we natuurlijk heel blij." De stichting is enthousiast over het initiatief. "Wij vinden het verenigingsleven in de regio, maar ook duurzaamheid erg belangrijk. Daarom steunen we Lebo graag door middel van deze donatie."

Opknapbeurt

Naast het verwijderen van asbest en het plaatsen van zonnepanelen, besloot de vereniging om ook de rest van de accommodatie een opknapbeurt te geven. Zo kregen de kozijnen een likje verf en werden alle lampen vervangen door led-verlichting. Een ding moge duidelijk zijn, in Lewedorp zijn ze volop bezig met energiezuinig en duurzaam sporten. Vermeulen kan niet wachten op het eindresultaat. "Een nieuw seizoen, een vernieuwde accommodatie."

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>