tractor_523560184
tractor_523560184 (Foto: Archieffoto)

Werk aan landbouwroute Zandkreekdam begint na de zomer

KATS - De werkzaamheden aan de landbouwroute op de Zandkreekdam beginnen waarschijnlijk in augustus. 


Als eerste wordt er een stuk bos gekapt om ruimte voor het wegdeel te maken. De route moet een einde maken aan de lange wachttijden op de dam voor het landbouwverkeer. Zij staan geregeld een half uur stil voor de bypass, vaak voor de woningen die aan de dam grenzen. 

Sluipverkeer

Met de route komt ook een einde aan het sluipverkeer op de parallelweg. Dat komt de fietsveiligheid ten goede. De landbouwers gaan straks in ieder geval achter de woningen aan de kant van Noord-Beveland langs. 

Provincie

Hoe de route er precies gaat uitzien is nog niet duidelijk. De provincie geeft donderdag 9 juli in de gemeenteraadsvergadering van Noord-Beveland een presentatie over de toekomst van de Deltaweg. 

Miljoen

De route moet voor de zomer van 2021 klaar zijn en kost ongeveer een miljoen euro. De helft van deze kosten neemt de provincie voor zijn rekening. Een subsidie uit Brussel dekt de rest van de investering. De gemeente Noord-Beveland hoeft niets te betalen.       

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>