Foto: Archief

Politie opent met Portunus aanval op cocaïnehandel in haven Vlissingen

VLISSINGEN - De politie is woensdag begonnen met een grootschalig onderzoek naar cocaïnehandel in de haven van Vlissingen.


Op ongeveer dertig locaties in en buiten Zeeland zijn zoekingen gedaan door politie en justitie. 

Meer dan vierhonderd agenten zijn betrokken bij de operatie, die Portunus heet. Er worden onder meer locaties in Goes, Heinkenszand, Middelburg, Nieuwdorp en Vlissingen doorzocht.  Er zijn woensdagmorgen negen verdachten aangehouden.

Import

Volgens de instanties komen er in Portunus meerdere zaken bij elkaar die allemaal in het kader staan van een onderzoek naar criminele organisaties die zich richten op de import van cocaïne via de haven van Vlissingen en dat mogelijk maken. 

Bewijzen

Doel van de actie van woensdag is om bewijzen en informatie te verzamelen. Het is het begin van een lange operatie. Politie en justitie denken dat er in de havens van Vlissingen meerdere criminele samenwerkingsverbanden actief zijn. Er zijn bijvoorbeeld criminelen actief die de drugs uit de dekladingen haalt en een andere groep treedt op als bemiddelaar om de cocaïne te kunnen invoeren. 

Vangsten

De laatste maanden zijn er meerdere grote drugsvangsten gedaan in de haven van Vlissingen. Zo werd eind april een recordpartij van 4500 kilo cocaïne ontdekt tussen bananen en werden er in december vorig jaar en januari ook honderden kilo’s cocaïne gevonden. 

De politie vraagt mensen om te komen met tips. Contact opnemen kan via 0900-8844 of het nummer 079 - 3458999 van het team criminele inlichtingen. 

DIGITALE KRANT





NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief




<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>