Boeren voeren ook actie bij politiebureau Goes
Foto: HV Zeeland

Boeren voeren ook actie bij politiebureau Goes

GOES - Zeeuwse boeren voeren vrijdag actie bij verschillende politiebureaus in de provincie. Dat gebeurt ook bij het politiebureau aan de Valckeslotlaan in Goes.


De actie heeft alles te maken met de stikstofproblematiek die eerder ook al voor demonstraties en boze boeren zorgde. Minister Carola Schouten wil namelijk dat voortaan veevoer wordt gebruikt met daarin minder eiwitten met als doel de stikstofuitstoot omlaag te brengen. 

Melkveehouders vinden dit geen goed plan want het zou niet goed zijn voor de gezondheid van hun dieren. Ze zijn namelijk bang dat de koeien straks te weinig eiwitten binnen krijgen en dat de maatregel tegen koste gaat van de melkproductie.

De acties in Zeeland staan niet op zichzelf. Donderdagavond werd door boeren al op verschillende plaatsen gedemonstreerd, onder meer bij het Binnenhof in Den Haag. Vrijdag is onder andere al actie gevoerd bij het Malieveld in dezelfde stad en bij het Mediapark in Hilversum.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>