Bibliotheek in Goes verhuist naar Bleekveld
bibliotheek-oosterschelde-large
bibliotheek-oosterschelde-large (Foto: )

Bibliotheek in Goes verhuist naar Bleekveld

GOES - De bibliotheek in Goes gaat verhuizen naar het Kolveniershof.


Het huidige onderkomen aan de Oostwal is verkocht aan een ontwikkelaar. 

Waar de verkoop vorig jaar nog afketste op een 'nee' van de vereniging van eigenaren is dat nu niet mogelijk. “We hebben het pand kunnen verkopen zonder verdere voorwaarden. Het is aan de nieuwe ontwikkelaar en de vve om tot overeenstemming te komen”, zegt directeur Jannie van Vugt van Bibliotheek Oosterschelde. 

Opgelucht

Ze is opgelucht. “We zijn er al lang mee bezig om dit voor elkaar te krijgen. Ik denk dat dit zowel voor bibliotheek als voor Goes een mooie stap is.” In de bibliotheek kunnen leden boeken lenen, maar het moet ook een ontmoetingsplaats worden. "Een huiskamer voor de stad." Mensen kunnen er een krant lezen, een praatje maken, baby’s en peuters kunnen er spelenderwijs kennis maken met lezen en er staan meerdere computers.

Leegstaand

De bieb komt in de leegstaande ruimten tussen kledingwinkel Takko en ingang van Parkeergarage Centrum aan het Bleekveld. De gemeente Goes geeft een extra bijdrage om de verhuizing mogelijk te maken. Het is in 2018 al vrijgemaakt.  

De verhuizing moet volgend jaar september een feit zijn.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>