Duits gezin, toerisme, horeca, coronacrisis
Duits gezin, toerisme, horeca, coronacrisis Foto: Bennie Krajenbrink

Goes maakt binnenstad autoluw om voetgangers de ruimte te geven

Door: Eugene de Kok Algemeen

GOES - De gemeente Goes neemt in verband met het coronavirus extra maatregelen in de binnenstad.

Volgens wethouder Cees Pille is het duidelijk dat het, zeker nu de zomer is begonnen, drukker wordt in het centrum. “We willen iedereen op een prettige manier blijven ontvangen”, zegt de wethouder. 

Autoluw

Om dat te kunnen doen, maakt Goes de binnenstad autoluw. Vanaf maandag mag je tot 1 oktober tussen 11.00 uur en 18.00 uur (op donderdag tot 21.00 uur) niet meer rijden op de Grote Markt. Koningsstraat, Magdalenastraat, Opril Grote Markt, Sint Jacobsstraat, Gasthuisstraat, Rijfelstraat en Oude Vismarkt. Daarnaast sluit de gemeente het parkeerplein op het Damplein af. “We zien daar heel veel zoekverkeer. Dat zorgt voor onveilige situaties.” 

Vrachtverkeer

Het gaat in totaal om 34 plaatsen die verloren gaan. Mensen met een beperking mogen hun auto er nog wel zetten. Ook mogen bewoners van het Groene Weidje en vrachtverkeer - om te laden en lossen - daar nog rijden. Verder komen er aan de randen van het centrum extra fietsparkeerplaatsen, zodat er in het centrum zelf meer ruimte is voor voetgangers. “Het is nu te druk met fietsers”, aldus Pille.  

Fietsen

De nieuwe fietsparkeerplaatsen komen op de Keizersdijk, Bleekveld, Singelstraat, Oostwal en het Damplein. In smalle winkelstraatjes zoals de Sint Adriaanstraat en Papegaaistraat verbiedt het gemeentebestuur tijdelijk uitstallingen om meer ruimte voor de voetgangers te creëren. Ook laat ze nieuwe pijlen op de straten aanbrengen, die de stickers, die door de winkeliersvereniging zijn aangebracht, vervangen. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief