Coronacrisis gaf brouwers Slot Oostende kans te experimenteren
Slot Oostende
Slot Oostende (Foto: Bennie Krajenbrink )

Coronacrisis gaf brouwers Slot Oostende kans te experimenteren

GOES - De bieren van brouwerij Slot Oostende in Goes hebben in relatief korte tijd een grote schare fans verzameld. Brouwer Jens van Stee kreeg het zo druk dat er een klein jaar geleden een tweede brouwer bijkwam: Thomas Hermsen. 


Zij denken dat lokaal bier scoort, omdat mensen meer waar voor hun geld willen. “Je betaalt iets meer voor een speciaal biertje, maar je geniet er drie keer zo lang van.”

Lanceren

Met hun meer klassieke Slot Oostende-biertjes en experimentelere Emelisse-assortiment willen Hermsen en Van Stee ieder wat wils bieden. Voor wie niet bang is om wat nieuws te proeven, lanceerden ze vorige week twee nieuwe smaken. "Yellow Brother en Pink Sister zijn voor een klein publiek, want het zijn zure bieren”, geven de mannen meteen lachend toe. “De meeste mensen houden nog steeds van zoet en bitter bier, maar we vinden het ook leuk om te brouwen wat we zelf lekker vinden.”

Trots

Met alle ellende die de coronacrisis met zich meebrengt, gaf het Van Stee en Hermsen ook de ruimte om te experimenteren met nieuwe recepten. “Dit leverde enkele nieuwe bieren op waar we trots op zijn.”

De twee kenden elkaar voor hun samenwerking niet, maar ze kunnen het goed met elkaar vinden en vullen elkaar aan bij het brouwen. Hermsen is de techneut en Van Stee is meer van ‘kijken wat het doet’, zoals hij het zelf zegt. “Met alleen techniek of alleen nonchalant kom je er niet, maar de combinatie kan iets moois opleveren. Samen gaan we voor nog meer en nog betere bieren.”

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>