Ingrid van Dalen van Het Gansje heeft biertrends zien komen en gaan
Gansje
Gansje (Foto: Peter Urbanus)

Ingrid van Dalen van Het Gansje heeft biertrends zien komen en gaan

Ingrid van Dalen,
brouwcafé Het Gansje


GOES - Mede-eigenaar Ingrid van Dalen-Hoogerdijk van brouwcafé Het Gansje in Goes begon in 1990 als amateur-bierbrouwer bij het Zeeuwse bierbrouwersgilde De Deltabrouwers. Door de jaren heen ziet ze biertrends komen en gaan.

Ingrid en Ben van Dalen openden twee jaar geleden brouwcafé Het Gansje. Ingrid brouwt nog steeds kleine batches, van 22 liter. Die vult ze af op fust of flesjes. “Ik deed de cursus in het seizoen 1990-1991”, vertelt ze. “We begonnen met potten en pannen. Bij de frietboer vroeg je om grote emmers, waarmee we een filter maakten. Tegenwoordig kopen amateur-brouwers gelijk een brouwinstallatie. Ons eerste recept was, dacht ik, een tripel met koriander, paradijszaad en Curaçaoschil. Dat was toen helemaal hip, maar zulke bieren zijn nu verdwenen. We hadden ook nog allemaal van die gewone ‘old skool’-hopsoorten en niet al die exotisch smakende varianten.”

Keuken
Haar inspiratie voor nieuwe smaken haalt ze overal vandaan, zelfs uit de keuken. Tijdens de sluiting vanwege het coronavirus is ze ook weer wijn gaan maken, gewoon voor de lol en eigen gebruik. Ze is blij dat ze geen grote, dure installatie heeft aangeschaft, los van het feit dat er geen plaats is in het piepkleine zaakje. Momenteel heeft ze zestien bieren in het gamma. “Voor de crisis brouwde ik meerdere keren per week en tot twee brouwsels per dag. Dat heeft nu geen zin. Momenteel zijn we beperkt open, op woensdag en vrijdag. Meestal ’s middags en tot het begin van de avond.”

n

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>