Alex Timmermans met het 'Stad der Dieven'.
Alex Timmermans met het 'Stad der Dieven'. Foto: Het Paard van Troje

Eieren zoeken in plaats van een directe executie

Door: Eugene de Kok Algemeen

GOES - Nu het vakantie is, kunnen we lekker door lezen. Anthoni Fierloos en zijn personeel van Het Paard van Troje en De Koperen Tuin in Goes blijven dan ook leestips geven. Dit keer is het de beurt aan Alex Timmermans.

Hij tipt ‘Stad der Dieven’ van David Benioff. “Sinds Game of Thrones uit de wereld der popcultuur is verbannen dankzij de gigantische teleurstelling die seizoen acht was, is er ook een unanieme beslissing genomen door de fans van het fantasy-epos: de schuld ligt bij de schrijvers. Daarom bekeek ik een roman van één van hen."

Rusland

"David Benioff verraste mij echter met zijn boek ‘Stad der Dieven’. Het is een roman die zich afspeelt in het Rusland van de Tweede Wereldoorlog. Twee mannen, Lev en Kolja, vinden elkaar in een gevangenis. Hen wordt een directe executie bespaard in ruil voor een voltooide opdracht: eieren vinden voor de bruiloft van de dochter van de kolonel. Maar in een wereld waar de eeuwige winter heerst, voedselbonnen de meeste gewaardeerde valuta zijn en granaten regenbuien hebben vervangen blijkt dit geen makkelijke opgave.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief