De veldkapel.
De veldkapel. Foto: Ad Schenk

Processie naar Mariakapel in Ovezande

Sport en vereniging

OVEZANDE - Op zondag 16 augustus vindt in de RK-kerk in Ovezande (Hoofdstraat 60) om 9.30 uur een speciale viering ter ere van de patrones Maria Hemelvaart plaats. Voorganger is pastoraal werker Alida van Veldhoven.

Een kleine delegatie van zangkoor PIUS X verzorgt de muzikale ondersteuning.

Aanmelden vooraf is niet nodig, wel vindt er in de kerk registratie plaats. Uiteraard worden alle benodigde voorzorgen als 1,5 meter afstand, handgel, etc. keurig in acht genomen. Dat zijn we nu sinds de herstart op 6 juni al aan gewoon geraakt.

Aansluitend aan de viering gaan we in processie naar de veldkapel in de Oud-Ovezandseweg (ongeveer 500 meter wandelen). Bij de processie nemen we de 1,5 meter nauwkeurig in acht. Naast de gereguleerde vieringen is dit -na vele maanden- weer een activiteit die we door kunnen laten gaan. In de buitenlucht is de processie prima corona-proof te organiseren. We hopen dat veel mensen willen meedoen met de viering en de processie. Bij de kapel is er ruimte voor enkele gebeden. We sluiten de bijeenkomst af met koffie of thee en ruimte voor ontmoeting op 1,5 meter afstand.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief