politie-112-politieauto
politie-112-politieauto

Dronken man bestuurt na waarschuwing van toezichthouders toch auto en rijdt in sloot in Kats

Door: Robbert Temmen 112 Meldingen

KATS - Een 53-jarige automobilist uit Kats, die eerder was gewaarschuwd dat hij niet dronken achter het stuur moest kruipen, is zaterdagavond al na een paar honderd meter in een sloot langs de Krukweg gereden. Dit gebeurde even na 23.00 uur. 

Twee toezichthouders waarschuwden de man vlak daarvoor dat hij vermoedelijk onder invloed van alcohol verkeerde en daarom niet in de auto moest stappen. De verdachte beledigde de toezichthouders en uitte bedreigingen. Hij stapte bovendien toch in zijn auto. Al na een paar honderd meter ging het mis. Hij reed hier bij de Krukweg in een sloot. Gewaarschuwde politieagenten hielden de verdachte aan. Hij blies een waarde van 476 Ug/l. De man zal verhoord worden voor belediging en bedreiging.

Geweld tegen ambtenaren
De politie tolereert geen verbaal geweld tegen opsporingsambtenaren, politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er daadkrachtig tegen op. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen medewerkers met een publieke taak altijd wordt verhoogd.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief