Afbeelding
Foto: Het Paard van Troje

'Een door en door Zeeuws boek'

Door: Eugene de Kok Algemeen

GOES - Het personeel van Het Paard van Troje en De Koperen Tuin in Goes blijven nog even leestips geven. Dit keer is het de beurt aan Anthoni Fierloos.

Hij komt met een Zeeuws boek: Saskia Maaskant met 'Meerminnen verdrinken niet'. "Ook een boekhandelaar leest extra veel in de vakantie", vertelt Anthoni Fierloos. "Een kratje boeken gaat standaard mee. Ik vind het altijd bijzonder om een boek te lezen dat zich afspeelt in de streek waar je je vakantie viert. Voor mij was dat dit jaar Schouwen-Duiveland."

Bruinisse

Saskia Maaskant schreef het boek 'Meerminnen verdrinken niet' over de stormvloed van 1911 in Bruinisse. "We leven mee met Janna, een meisje afkomstig uit Rotterdam, die gaat inwonen bij haar tante en oom, die mosselvisser is. Een spannend verhaal over opgroeien, de strijd met de natuur en het gevecht met het verleden. Het is een door en door Zeeuws boek over een Zeeuwse geschiedenis, afgewisseld met stukjes dialect en op bijzondere wijze geïllustreerd door de zus van Saskia, Vicky. Kortom, een boek dat iedere Zeeuw moet lezen."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief