'Het was een gouden tip voor de boekhandelaar'
Alex Timmermans.
Alex Timmermans. (Foto: Paard van Troje)

'Het was een gouden tip voor de boekhandelaar'

GOES - Het personeel van Het Paard van Troje en De Koperen Tuin geeft elke week een boekentip.


Alex Timmermans is deze week aan de beurt. Hij tipt ‘Rood’ van Pierce Brown. “Maar ik wil de hele Mars-reeks eigenlijk tippen, die uit vijf delen bestaat", zegt hij. "Het komt wel eens voor dat je als boekverkoper een gouden tip geeft, maar zelden krijg je er eentje. Laatst wees ik een klant op het eerste deel in de Mars-trilogie van Pierce Brown: 'Rood'. ‘Al gelezen, fantastisch inderdaad!’ zei hij. ‘Hoe vond je deel vier en vijf?’ Daar wist ik niets vanaf. Zo werd ik terug geslingerd naar de serie, waarvan deel één een jaar of vier geleden naar het Nederlands werd vertaald. Terug naar de jonge Darrow, onderdeel van de laagste rang van een samenleving die het zonnestelsel gekoloniseerd heeft. Als hij erachter komt dat het gevaarlijke werk dat zijn volk al generaties uitvoert zijn doel jaren geleden volbracht heeft en alles van hem wordt afgenomen zoekt hij wraak door de opperste Gouden te infiltreren en verwoesten van binnenuit.”

Bookstoreday

In De Koperen Tuin wordt zaterdag Bookstoreday gevierd. In De Koperen Tuin draait het tussen 13.30 uur en 16.30 uur om het boek ‘Meerminnen verdrinken niet’ van Saskia Maaskant. De auteur is zelf aanwezig en er is een tentoonstelling met beelden uit het boek, objecten en andere aardige zaken.

Aanmelden voor de middag is handig. Het kan via info@dekoperentuin.nl.. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>