Goes krijgt alsnog een extra lange kermis
Jong en oud genieten vol op van de Kermis in het centrum van Goes.
Jong en oud genieten vol op van de Kermis in het centrum van Goes. (Foto: Bennie Krajenbrink)

Goes krijgt alsnog een extra lange kermis

GOES - Goes krijgt dit jaar alsnog een kermis. Vorige week leek alles al in kannen en kruiken, maar burgemeester Margo Mulder trapte donderdag even op de rem. 


Ze zei eerst naar de aanvraag van de ondernemers te willen kijken. Dat heeft ze nu gedaan. Ze heeft een vergunning gegeven voor een kermis van 25 september tot en met 8 oktober op het terrein van de Zeelandhallen. 

Groen

De Veiligheidsregio Zeeland heeft ook naar de aanvraag gekomen en is akkoord. De kermis in augustus kon niet doorgaan, omdat Goes toen te maken had met een uitbraak van het coronavirus. Nu staan alle dashboardcijfers op groen. 

Huishouden

Op het terrein van de Zeelandhallen komen speciale looproutes en er zijn brede looppaden. Bezoekers boven de achttien jaar mogen alleen met elkaar in een attractie als zij uit hetzelfde huishouden afkomstig zijn. Onder de achttien jaar maakt dat niet uit. Zij krijgen bij binnenkomst een speciaal polsbandje. 

Veilig

De kermis staat er extra lang, omdat bezoekers dan worden verspreid. “We zien voldoende redenen om de kermis op een andere, maar veilige manier te laten doorgaan. De locatie en maatregelen zullen de kermis anders dan anders maken, maar we zijn blij dat het op deze manier en op dit moment wel kan.”

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>