Longlist Zeeuwse Boekenprijs is bekend
Rinus Spruit vertelt tijdens een wandeling door Goes over het vele van Albert van Renterghem. FOTO EUGÈNE DE KOK
Rinus Spruit vertelt tijdens een wandeling door Goes over het vele van Albert van Renterghem. FOTO EUGÈNE DE KOK (Foto: Eugène de Kok)

Longlist Zeeuwse Boekenprijs is bekend

MIDDELBURG - De jury van de Zeeuwse Boekenprijs heeft de longlist met de tien beste boeken bekend gemaakt. 


Jurysecretaris Anya Marinissen deed dit tijdens een talkshow op Film by the Sea. Er werden dit jaar 61 boeken ingezonden. 

De genomineerden zijn: Dick de Bruin - ‘Caroline van der Vegt, Tobias van Gent en Hans Sakkers - ‘Slag om de Schelde’, Wim Jansen - ‘O Vader wij zijn samen geweest’, Oek de Jong - ‘Zwarte Schuur’, Gerhard de Kok - ‘Walcherse ketens’, Annemieke de Schepper - ‘De stille oorlog van mijn vader’, Loe Schout - ‘Jacobus Bellamy alias Zelandus’, Rinus Spruit (foto) - ‘De wonderdokter’, Hans Steketee - ‘De Warnow’ en Fleur van der Weel - ‘Knoeipoezen’. 

Geldprijs

De winnaar van de Zeeuwse Boekenprijs ontvangt een geldprijs van duizend euro en een kunstwerk van de Zeeuwse kunstenaar Janne van Gilst. Ook worden er prijzen uitgereikt voor het beste debuut, het best uitgegeven boek en het beste jeugdboek. 

De shortlist wordt in de eerste week van oktober bekend gemaakt. De uitreiking is op 27 oktober in de ZB. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>