Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. Foto: Politie.nl

Zwaar beschonken Belg die meerdere aanrijdingen veroorzaakte aangehouden in Heinkenszand

Door: Robbert Temmen 112 Meldingen

HEINKENSZAND - Een 42-jarige man uit Dendermonde (B) is vrijdagmiddag aangehouden in Heinkenszand. Hij had voor zijn aanhouding meerdere (bijna)aanrijdingen veroorzaakt toen hij onder invloed van alcohol in zijn auto reed.

De politie ontving rond 15.00 uur meerdere meldingen van weggebruikers die al het vermoeden hadden dat de man zwaar onder invloed was. Hij slingerde over de weg en trapte constant hard op zijn rem. “Levensgevaarlijk”, aldus meerdere melders.

In eerste instantie werd gemeld dat het voertuig stil zou staan op de A58 ter hoogte van ’s-Heer Arendskerke. Toen agenten daar ter plaatse kwamen bleek de bestuurder alweer te zijn doorgereden en in Heinkenszand, op het Clara’s Pad, een aanrijding te hebben veroorzaakt met een aanhanger. Daar probeerden omstanders de man te laten stoppen, maar zij slaagden daar niet in. Tussen Heinkenszand en Lewedorp werd de betreffende auto, samen met een getuige, aangetroffen door de politie.

Wederom maakte de man aanstalten om weg te rijden, maar de agenten konden de man boeien en in hun dienstvoertuig plaatsen voor hij nog meer schade zou veroorzaken. Omdat de auto van de man zwaar beschadigd was is deze weggesleept door een takelbedrijf.

Gefilmd

Door getuigen werd verklaard dat de man lange tijd tussen de A58 en de Westerscheldetunnel had gereden. Hij zou ineens midden op de weg zijn gestopt voor hij de aanrijding veroorzaakte met de aanhangwagen. Door verschillende getuigen is de man aangesproken, maar hij reageerde nergens op en bleef maar wegrijden. Verschillende getuigen zijn later door de politie gehoord. Het rijgedrag van de man bleek ook te zijn gefilmd door getuigen.

Vijf keer teveel gedronken

De man is overgebracht naar het politiebureau. Daar heeft hij een ademanalyse gedaan. Deze wees uit dat de man 1100 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht blies. Dat is vijf keer zoveel als is toegestaan. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en ook kreeg hij een rijverbod.

Omdat er nog niet bekend is of de Belg nog meer schade heeft gemaakt tijdens zijn rit, vraagt de politie eventueel gedupeerden zich te melden. Dat kan via het algemene telefoonnummer van de politie (0900-8844) of via What’s App (06-12207006). Bij contact wordt u verzocht zaaknummer 2020-247156 door te geven, zodat de politiemensen die uw gegevens opnemen direct weten om welke zaak het gaat.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief