Walter Kleine-Piening (links) en René van Est.
Walter Kleine-Piening (links) en René van Est. (Foto: Daniël Wissel)

Onderweg naar Santiago de Compostela ‘voor Chiel’

VLISSINGEN – Na maanden van uitstellen en wachten, was afgelopen vrijdag dan eindelijk het moment daar voor Walter Kleine-Piening en René van der Est. Op de Oude Markt in Vlissingen, die vol stond met vrienden en familie, zetten zij richting Santiago de Compostela in Spanje.


De emoties waren voelbaar, maar deze gaven tegelijkertijd de motivatie om er een onvergetelijke tocht van te maken. Het was koud, de wekker ging vroeg en het gemis van het thuisfront zal zich de komende weken laten voelen, maar de twee fietsers kenden geen enkele twijfel.

Dwarslaesie

Het verhaal achter hun tocht is eerder verteld. Na een val van de trap leeft Goesenaar Michiel den Engelsman sinds een jaar met een dwarslaesie en om geld op te halen moest er iets gebeuren.

Motivatie

Walter Kleine-Peining en René van der Est droomden al langer van een avontuurlijke reis. Zichtbaar geëmotioneerd vertelde zwager René waarom ze hun droom moesten koppelen aan dit goede doel. "Het is moeilijk. Als je ziet wat Chiel niet kan en wij wel, dan moet je het wel doen. Er zullen moeilijke momenten komen, maar dit is genoeg motivatie om door te gaan. Kijk alleen al naar alle mensen die zijn gekomen."

Opgelucht

De twee waren om half acht ’s ochtends vertrokken in Kamperland, de eerste twee stempels waren al binnen. Het volgende doel was de boot van 11.18 uur. Walter was er al dagen mee bezig. "Opgelucht dat we kunnen vertrekken en straks lekker onderweg zijn. Ik heb al dagen weinig geslapen."

Vanaf de Sint Jacobskerk in Vlissingen krijgen ze 2486 kilometer voor de kiezen, alvorens ze het bedevaartsoord in Spanje bereiken. Hoewel ze er een beetje tegenop zagen, hadden ze er ook heel veel zin in. "Het wordt ook heel gezellig. Benieuwd naar wat we onderweg allemaal gaan beleven, waar we gaan slapen en hoelang we er over gaan doen."

Succeswensen

Na een verdiend bakje koffie, cadeautjes en de nodige succeswensen was het even na tien uur tijd om echt te vertrekken. Onder luid applaus verdwenen de twee helden aan de horizon. 

Over zes of acht weken keren ze terug, tot die tijd kan iedereen digitaal meereizen en doneren via www.fietsenvoorchiel.nl.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>