Afbeelding

'Minimaal 3,5 miljard euro nodig voor openbaar vervoer'

Door: Britta Janssen Algemeen

MIDDELBURG - Om het openbaar vervoer in zuid-Nederland toekomstbestendig te maken, is minimaal 3,5 miljard euro nodig. Dit geld moet geïnvesteerd worden in knooppunten, infrastructuur en verbeteringen op en rond het spoor. Dat is de belangrijkste bevinding van de regionale uitwerking van het Toekomstbeeld OV 2040, dat de provincies Noord-Brabant, Limburg en Zeeland hebben gedaan op verzoek van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

‘OV in 2040: de zuidelijke hink-stap-sprong’, is woensdag besproken door alle samenwerkende partners. Het onderzoek wordt op 8 oktober aan staatssecretaris Stientje van Veldhoven overhandigd. De provincies vragen haar deze uitwerking over te nemen. 'Dat kan door in november tijdens het Bestuurlijk Overleg Meerjarenprogramma Infrastructuur Ruimtelijke en Transport de eerste financiële afspraken te maken', laat de provincie Zeeland weten.

Intercity

'Zeeland moet zijn intercityverbindingen terugkrijgen, zodat snel en direct naar de Randstad en Brabant gereisd kan worden', is een van de punten in het rapport voor de komende 20 jaar.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief