Voetbalvereniging Kloetinge krijgt extra kunstgrasveld
Foto: Coby Weijers

Voetbalvereniging Kloetinge krijgt extra kunstgrasveld

KLOETINGE - De voetbalverenigingen Arendskerke en Kloetinge krijgen beide een nieuw kunstgrasveld.


Voor zaterdag-tweedeklasser Arendskerke is het ‘t eerste kunstgrasveld. Voetbalvereniging Kloetinge heeft al een kunstgrasveld. 

Hoewel de gemeente Goes in principe één kunstgrasveld per club voldoende vindt, wil ze voor de groen-witten een uitzondering maken. De vereniging is op het Wesselopark uit zijn jas gegroeid. Door een grasveld te veranderen in een van kunstgras kunnen ze zich verder ontwikkelen. “Zij kunnen op hun plek geen kant op. Hiermee kunnen ze door”, zegt wethouder Joost de Goffau van de gemeente Goes. “Volgens de richtlijnen van de KNVB hebben ze met hun leden zelfs recht op 2,5 kunstgrasveld.” 

Bestrating

De gemeente zegt dat de aanleg 660.000 euro per veld kost. De kosten van de bestrating rondom het veld, de verlichting, het toezicht en begeleiding en de nieuwe veldinrichting zijn in dat bedrag niet meegenomen. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>