Nieuwe ronde van Kern met Pit van start
De wedstrijd Kern met Pit helpt bewoners die hun wijk mooier willen maken.
De wedstrijd Kern met Pit helpt bewoners die hun wijk mooier willen maken. (Foto: Kern met Pit)

Nieuwe ronde van Kern met Pit van start

Wie een goed idee heeft om zijn of haar buurt mooi of gezelliger te maken, kan dit aanmelden voor de jaarlijkse wedstrijd Kern met Pit.


Van gezamenlijke moestuinen tot dorpsfeesten, Kern met Pit ondersteunt mensen met dromen voor een mooiere buurt. Is een plan binnen een jaar uitgevoerd? Dan krijgen de buurtbewoners hiervoor 1000 euro en maken kans op de Gouden Pit. Deze prijs bestaat uit een cheque van 3000 euro. 

Adviseurs

De inschrijving voor Kern met Pit 2021 is geopend. De organisatie, de Koninklijke Nederlandse Heide Maatschappij, stelt haar landelijke netwerk van vrijwillig adviseurs beschikbaar om de deelnemers te helpen hun idee uit te voeren, zoals met het maken van een bouwtekening.

Sinds de start van Kern met Pit, 42 jaar geleden, zijn volgens de organisatie al ruim 5000 buurtprojecten opgebloeid en verankerd in de maatschappij. ‘Door het hele land worden vele projecten opgestart die een boost geven aan de leefomgeving. Zoals in de wijk Dauwendaele in Middelburg. Het Pennywafelhuis brengt daar mensen uit de wijk samen via muziek, culturele workshops en Syrische en Surinaamse hapjes. Dit prachtige initiatief is niet voor niks trofeewinnaar van Kern met Pit Zeeland 2019.’

Projecten aanmelden kan tot en met 31 oktober via www.kernmetpit.nl.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 

Vacatures

CNC-verspaner Frezen/Draaien m/v

Goes

Inpakoperator

Kruiningen

meerdere vacatures

Kruiningen

Operators

Kruiningen en Bergen op Zoom

Hoofd technische dienst

Kruiningen