Patrick Reijnhout wil zijn kermisliefde overbrengen
Patrick Reijnhout
Patrick Reijnhout (Foto: Bennie Krajenbrink )

Patrick Reijnhout wil zijn kermisliefde overbrengen

GOES - Patrick Reijnhout is blij, net als Calvin van de Berge. Beiden zijn grote kermisfans. “Normaal bezoek ik tussen de 60 en 70 kermissen per jaar”, zegt Reijnhout.


De Goesenaar heeft een kanaal op Youtube over kermissen in binnen- en buitenland. Hij heeft ruim 5000 abonnees. Hij is maar wat blij dat hij alsnog in zijn woonplaats naar de kermis kan. “Ik vind de sfeer aantrekkelijk. Mensen vergelijken het wel eens met pretparken, maar ik vind dat anders. Je hebt de attracties, maar ook de exploitanten die er alles aan doen om er een show van te maken. Met mijn kanaal wil ik mijn kermisliefde overbrengen.” 

Prachtig

Ze hebben een rustig jaar gehad. “Wij kunnen even niet weg, maar voor de exploitanten vind ik het erger.” Het tweetal weet alles over de attracties. “Dit is toch prachtig?” zegt Reijnhout, kijkend naar de 65 meter hoge Airborne. “Deze is net een maand uit de fabriek. Het is heel bijzonder dat hij in Goes staat.”

Chaos

Reijnhout’s favoriete attractie, de Chaos, is er niet, maar de Breakdance, de lievelingsattractie van Van de Berge wel. “We kunnen er goed tegen en vinden het leuk om steeds onze grens te verleggen”, zegt Van de Berge. Reijnhout weet dat sommige mensen zijn hobby niet snappen. “Sommigen denken dat je niet helemaal honderd procent bent als je van kermis houdt. Dat is onzin. Het is misschien een aparte hobby, maar ik vind het geweldig.” 

Reijnhout’s kanaal is te vinden onder de naam ThePatrickRH.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>