Koorleden Vocaal Ensemble Cantare.
Koorleden Vocaal Ensemble Cantare. Foto: Pim Overduin

Vocaal Ensemble Cantare repeteert weer coronaproof in Lewedorp

Sport en vereniging

LEWEDORP - Na maanden van ‘zangonthouding’ mogen de leden van Vocaal Ensemble Cantare weer in de protestantse kerk van Lewedorp hun favoriete hobby uitoefenen.

Het koor is verdeeld in twee groepen en tijdens het repetitie-uur staan de zangers op grote afstand van elkaar. Tussen de twee sessies door wordt de zaal goed gelucht en via een looproute vindt iedereen coronaproof zijn weg. Niet alle leden durven alweer mee te zingen, sommigen volgen de repetities vanuit huis of kijken op een later tijdstip naar de opnames via de website.

“Het is erg fijn om weer samen te kunnen zingen, al is het maar een uurtje”, vertelt koorlid Theanne Boer desgevraagd. “Het valt me nog mee hoe goed de noten er nog inzitten na maanden van ‘zoom-zingen’. Ik heb er veel zin in om weer aan de slag te gaan met nieuwe concerten. Of die doorgaan? Och, daar zullen we ook wel een creatieve oplossing voor verzinnen.”

Optredens
Het koor werkt vooralsnog aan twee optredens: medewerking aan de eerste adventsdienst in de Jacobskerk in Vlissingen en een concert op 9 januari in Oost-Souburg waar werk van Johannes Brahms zal worden gezongen. Ook wordt altijd enthousiast gezocht naar nieuw repertoire en nieuwe jonge zangers (sopraan, alt, tenor, bas) zijn altijd welkom om eens te komen kijken of het koor bij hen past. Neem eens een kijkje op www.cantaregoes.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief