Nieuwe leden zijn welkom bij Vrouwengilde Goes
<p>Een archieffoto van bestuursleden van het Vrouwengilde Goes.&nbsp;</p>

Een archieffoto van bestuursleden van het Vrouwengilde Goes. 

(

Foto: Coby Weijers

)

Nieuwe leden zijn welkom bij Vrouwengilde Goes

GOES – Het Vrouwengilde Goes, dat vorig jaar honderd jaar bestond, telt zo’n 65 leden. Hoewel ledental redelijk stabiel is en alle bestuursfuncties ingevuld zijn, zoekt het gilde nieuwe leden.


Het Vrouwengilde Goes organiseert jaarlijks activiteiten en bijeenkomsten, zoals een kerstdiner, fietstochten, presentaties, een barbecue en bloemstukjes maken. Ook zijn er elke eerste en derde woensdag van de maand van 14.00 uur tot 16.00 uur soosmiddagen in de Magdalenazaal aan de Singelstraat.

Pensionering

Secretaris Thea van Dijk is bij het gilde terecht gekomen toen ze naar Goes verhuisde en nieuwe contacten wilde opdoen. “De meeste vrouwen die lid worden, doen dit na hun pensionering of het overlijden van hun man. Ze willen iets gezelligs doen met andere vrouwen. Dit is daarvoor de aangewezen club. Er zijn niet veel vrouwenverenigingen die al zo lang bestaan. Deze vereniging telt rond de 65 leden waardoor er gemakkelijk nieuwe contacten ontstaan.”

Aanwas

Het gilde is toch op zoek naar nieuwe leden, want veel leden die ouder worden krijgen te maken met problemen waardoor ze wegblijven. “De meeste vrouwen zijn zo’n vijftien tot twintig jaar lid, maar we zien graag jonge aanwas”, stelt Thea. Door het afwisselende programma en brede aanbod is het gilde voor iedereen aantrekkelijk. “Iedereen kan zich op een activiteit inschrijven die hen aanspreekt. Het gilde is er voor vrouwen die gezellig wat met elkaar willen ondernemen en kan er voor zorgen dat mensen minder eenzaam zijn. De leden zijn tussen de 55 en 85 jaar oud, maar iedereen is welkom. Het draait in het gilde om gezamenlijkheid. Het leuke is dat er een goede klik is tussen de leden. Daardoor is het altijd gezellig.”

Vriendschappen

Volgens Thea vervult het Vrouwengilde Goes een maatschappelijke rol. “Het is belangrijk dat het Vrouwengilde Goes blijft bestaan, want het verbindt mensen. De meesten kijken in het begin de kat uit de boom, maar uiteindelijk ontstaan er veel mooie vriendschappen. Er is vanuit bestuur en leden veel aandacht voor leden die ziek zijn. Het is een heel betrokken club. Het is beslist de moeite waard om eens binnen te lopen tijdens een van de soosmiddagen, die altijd vrij zijn te bezoeken.”

Meer op www.vrouwengildegoes.nl.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/beveland&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;
 

Vacatures

Horecatoppers

Kamperland

Uitvoerder

Nieuwdorp

Hoofd technische dienst

Kruiningen

heftruckchauffeur

Kruiningen

Medewerker

Middelburg