Proef met ‘Welzijn op recept’ in ‘s-Gravenpolder
<p>respijtzorg</p>

respijtzorg

(

Foto: surplus

)

Proef met ‘Welzijn op recept’ in ‘s-Gravenpolder

HEINKENSZAND - Wethouder Marga van de Plasse van de gemeente Borsele en huisarts Wouter van Werkum van Huisartsenteam Zorg op Zak hebben maandag het startschot gegeven voor de pilot ‘Welzijn op recept’.


Het huisartsenteam in ‘s-Gravenpolder krijgt hiermee een extra verwijsmogelijkheid, die is opgezet in samenwerking met de welzijnscoach van het Vrijwilligershuis. 

Het is bedoeld voor mensen die naar de huisarts komen, niet weten wat hen precies mankeert en vooral een steuntje in de rug nodig blijken te hebben. 

Contact

Zij worden doorverwezen naar een welzijnscoach. Hij of zij gaat gaat met de mensen in gesprek, kijkt hoe het gaat en onderhoudt het contact. Doel is om de klachten van de patiënten weg te nemen, eventueel via het welzijnswerk. 

Eenzaamheid

Volgens de betrokkenen is de behoefte aan zo’n mogelijkheid groot, zeker in deze tijd. Veel mensen zitten veel thuis en hebben minder sociale contacten. “Eenzaamheid ligt op de loer”, zegt de gemeente. Via ‘Welzijn op recept’ kunnen ze ondersteuning krijgen. 

Mensen die bijvoorbeeld dreigen te vereenzamen komen vroeg in beeld bij welzijnsorganisaties. Daarmee is de kans groot dat later dure zorg wordt voorkomen. 

Zelfvertrouwen

Bovenal kunnen de inwoners werken aan hun klachten, in de hoop dat daarmee ‘hun gevoel van welzijn toeneemt, hun zelfvertrouwen en zelfredzaamheid groeit en zij een betere gezondheid ervaren’. Als deze proef succesvol is, wil de gemeente Borsele de proef uitbreiden naar andere praktijken. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/beveland&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;