Veel belangstelling voor innovatievouchers voor toeristische bedrijven
<p>De nieuwe trap is een paradepaardje van de verbouwing.</p>

De nieuwe trap is een paradepaardje van de verbouwing.

(Foto: Suzan Fotografie)

Veel belangstelling voor innovatievouchers voor toeristische bedrijven

MIDDELBURG - De provincie heeft dinsdag nog eens 100.000 euro uitgetrokken voor toeristische ondernemers die willen vernieuwen.


De ton is opgedeeld in vier vouchers van elk 25.000 euro. 

In september had de provincie al tien van deze vouchers beschikbaar gesteld. 

Ruimte

Ze wil daarmee innovatie in deze bedrijfstak stimuleren. Bij veel ondernemers is de ruimte om dat te doen verdwenen vanwege de coronacrisis. Met het geld kunnen ondernemers plannen maken, bijvoorbeeld met hulp van een deskundige, die weer moeten leiden tot investeringen. “We hebben meer dan twintig aanvragen gehad”, zegt gedeputeerde Dick van der Velde, die blij is met de belangstelling. “Het lijkt erop dat we er meer dan tien kunnen honoreren, dus hebben we dit extra geld vrijgemaakt. Zo hopen we veertien ondernemers te helpen.” 

Hoeken

De aanvragen komen uit alle hoeken van Zeeland en uit alle branches in de sector, van watersport tot dagattracties tot de horeca. De vouchers zijn onderdeel van het aanjaagprogramma innovatie toerisme van Impuls Zeeland. 

Ondernemers die nog kans willen maken op een voucher kunnen contact opnemen met Kim Provoost van Impuls Zeeland: kimprovoost@impulszeeland.nl.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/beveland&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;