Ook Borsele is op zoek naar een kinderburgemeester
Foto: Hans Colijn

Ook Borsele is op zoek naar een kinderburgemeester

HEINKENSZAND - De gemeente Borsele zoekt een kinderburgemeester.


Jongens en meiden tussen de tien en twaalf jaar uit de gemeente Borsele kunnen tot en met 8 november solliciteren via een brief, e-mail of filmpje waarin ze uitleggen waarom ze het graag willen worden. 

Nog geen twee weken later is bekend wie de eerste kinderburgemeester van de gemeente is. De drie leukste kandidaten worden uitgenodigd om op vrijdagmiddag 20 november een presentatie te geven. 

Mening

Aan de hand daarvan kiest de jury de winnaar. “We zetten ons in voor een leefbaar Borsele voor jong en oud”, zegt burgemeester Gerben Dijksterhuis. “Daar past een kinderburgemeester perfect bij. We vinden de mening van kinderen. Via een kinderburgemeester horen we wat kinderen belangrijk vinden en wat wij als gemeente voor hen kunnen betekenen. Daar gaan we dan graag mee aan de slag.” 

Openingen

De kinderburgemeester vertegenwoordigt alle kinderen in Borsele. Hij of zij mag veel leuke dingen doen, waaronder helpen met activiteiten en openingen, en werken aan een eigen project. Verder wordt gevraagd of hij of zij een blog of vlog maakt, zodat andere kinderen zien wat de kinderburgemeester doet. 

De gemeenten Goes (foto) en Kapelle hebben al jaren een kinderburgemeester, in Noord-Beveland is de eerste vorig jaar aan de slag gegaan. 

Meer informatie is te vinden op www.borsele.nl

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief