De gedichtenbundel 'De Ontmoeting'.
De gedichtenbundel 'De Ontmoeting'. Foto: Zorggroep Ter Weel

Droom komt uit voor schilderclub

Algemeen

GOES - Het coronavirus gooide eerder roet in het eten, maar nu is de gedichtenbundel ‘De Ontmoeting’ alsnog gepubliceerd in het Gasthuis in Goes. Het werk is gemaakt door cliënten van de schilderclub. 

Leendert Houtekamer is de grondlegger van deze club, hiervoor het Kunst Atelier. “Leendert is eerder dit jaar overleden aan het coronavirus, maar hij is zeker niet vergeten deze middag”, vertelt welzijnscoach Jacqueline van zorggroep Ter Weel. “Leendert stimuleerde allerlei nieuwe initiatieven en zorgde ervoor dat de cliënten steeds nieuwe dingen hadden om te maken. Er gaat geen week voorbij of we hebben het over Leendert. Hij zou onwijs trots zijn geweest op de bundel.”

Expositie

Eerst had de schilderclub een hoop schilderijtjes, waarna ze een expositie organiseerden. Toen de schilderijtjes als zoete broodjes werden verkocht, ontstond het idee om een boekje te maken met schilderijtjes en gedichten. Door de verkoop van de expositie was er geld om het boekje te maken. De gedichten komen uit eigen werk en zijn groepswerk geweest, samen bedacht en passend bij de schilderijen. 

De naam ‘De Ontmoeting’ is ook uit de groep gekomen: het bankje nodigt uit voor ontmoeting. Dat is ook wat de cliënten met de schilderclub hebben: elkaar met veel plezier ontmoeten, creatief zijn, en zelfs op Facebook ontmoeten zij hiermee mensen. “Vanaf het begin van de schilderclub hebben zij volgers die verf of kwasten schenken. Deze sponsors zijn heel waardevol. Helaas is mevrouw Van Kessel overleden, zij deed altijd met plezier mee aan de schilderclub en heeft meegewerkt aan de gedichtenbundel.”

Droom

De schilderclub had nooit gedacht ooit een eigen bundel te hebben. “Het is een droom die is uitgekomen. Met als kroontje op hun werk dat de cliënten een mooi schetsboekje met pen hebben kregen. Als blijk van waardering voor hun bijdrage en om nog meer woorden te kunnen laten vloeien. Wie weet komt er nog een gedichtenbundel deel twee...”

De bundels zijn te koop in de winkeltjes van Ter Weel.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief