Afbeelding
Foto: Bennie Krajenbrink

‘Verhuurfietsen zijn niet aan te slepen’

Door: Eugene de Kok Algemeen

HEINKENSZAND – Bij Fietswereld Bliek Tweewielers in Heinkenszand zijn de verhuurfietsen dit jaar niet aan te slepen. Duitsers en Belgen huren vaak een e-bike of fiets, maar dit jaar zijn er ook opvallend veel Nederlandse toeristen.

“We verhuren absoluut meer fietsen dit jaar”, zegt eigenaar Tanja Bliek stellig. “Het zijn vooral veel e-bikes, omdat er in Zeeland altijd behoorlijk wat wind staat, maar ook gewone fietsen en tandems met of zonder versnellingen en kinderzitjes. Op het vakantiepark in de buurt waren maar een paar e-bikes beschikbaar voor de verhuur en die waren vrijwel continu op. Dat was erg mooi voor ons. In het voorjaar, toen we net te maken hadden met het coronavirus, hebben wij nog een grote partij fietsen ingekocht om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen. Daar hebben we geen spijt van gehad. Regelmatig komen er ook inwoners van Zeeuws-Vlaanderen een fiets bij ons huren, omdat ze er graag even uit willen.”

Knooppunt 53

Bliek is midden in de Zak van Zuid-Beveland gevestigd. Daar kun je veel mooie fietsroutes rijden, ook tijdens de herfstvakantie. Tanja wijst mensen die advies vragen meestal op de fietsroutes vanaf knooppunt 53 in Heinkenszand. “Dan fiets je bijvoorbeeld langs Nisse, Kwadendamme en Hoedekenskerke richting Baarland en via Driewegen en ‘s-Heerenhoek weer terug. Mensen die een kortere rit willen rijden kunnen eerder afslaan of alleen naar Nisse fietsen. Dat is natuurlijk ook een mooi plekje voor toeristen.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief