Nieuwe parkeerzone in Goes Oost
Foto:

Nieuwe parkeerzone in Goes Oost

GOES - Per 1 januari kunnen alleen nog vergunninghouders parkeren in het deel van Goes Oost tussen grofweg de Beatrixlaan en Van Dusseldorpstraat.


“Het is druk met parkeren in de Leliestraat, Tulpstraat, Violenstraat, Kamperfoeliestraat en Vogelzangsweg”, licht wethouder Cees Pille het besluit van de gemeente Goes toe. “Bewoners hebben behoefte aan een vergunninghouderszone. We kennen die toe in de hoop dat de parkeerdruk afneemt.” 

Waterbedeffect

Pille houdt rekening met een waterbedeffect, waarbij automobilisten net buiten de nieuwe zone gaan parkeren. Maar hij hoopt dat bezoekers van de stad voor hun auto de daarvoor bestemde parkeervoorzieningen gebruiken, zoals het parkeerterrein aan het Molenplein en bij het stadskantoor.

Parkeertellingen

De gemeente laat jaarlijks parkeertellingen uitvoeren. “De cijfers over 2019 tonen dat er in dit deel van Goes Oost ’s nachts circa 225 auto’s geparkeerd staan. Er zijn 240 plaatsen beschikbaar. Wel is er aan de rand van het gebied, in de Beatrixlaan, Van Dusseldorpstraat en Bergweg, voldoende parkeerruimte beschikbaar. Maar bewoners moeten dan verder lopen tussen hun woning en geparkeerde voertuig.” De aantallen hebben betrekking op de avond- en nachtsituatie. “In het vergunninghoudersgebied kijken we altijd naar deze periode om beleid te bepalen, want dan zijn de meeste bewoners thuis.”

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>