Jenny Martherus blij met haar waarderingsteken.
Jenny Martherus blij met haar waarderingsteken.

Jenny Martherus ontvangt Gouden Oehoe

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

GOES - Het uitreiken van de waarderingstekens lag bij de scouting een paar maanden stil. Het is namelijk het leukste als iemand in het zonnetje gezet wordt tijdens een evenement waar veel scouts bij aanwezig zijn.

Aangezien (bijna) alle evenementen dit jaar zijn afgelast, was het moeilijk een moment te vinden om Jenny Martherus haar waarderingsteken uit te reiken. Tijdens een online vergadering van het Team Regioambassadeurs van Scouting Zeeland, was het dan zover. Jenny Martherus kreeg de “Goude Oehoe” – waarderingsteken van Scouting Nederland – opgespeld. Deze gouden uil is een kroon op haar verzameling uilen.

In 1985 werd Jenny lid van Scouting Bernadette te Goes. Ze is leidster geweest bij de Bevers (5-8 jarigen) en de welpen (8-11 jarigen). In 2016 werd Jenny Regio ambassadeur van Scouting Regio Zeeland. In die functie was zij de spil tussen de scoutinggroepen uit haar werkgebied en het bestuur van de regio. Als Regio spelcoach was zij zowel regionaal als op landelijk niveau actief. Ze was een van de begeleiders van het Zeeuwse contingent naar de Nationale Herdenking op 4 mei en leidde workshops aan leidinggevenden bij de Scout In. Tegenwoordig neemt Jenny ook deel aan het beheerdersteam van het Scoutcentrum Zeeland in Veere.

Mark Rosel, voorzitter van Scouting Regio Zeeland, zei tijdens de online vergadering: “Jenny, je bent een scout in hart en nieren en dat heb je ook doorgegeven aan je kinderen en zelfs je kleinkinderen. Je bent creatief, positief en hebt een enorme daadkracht.” Mensen als Jenny zijn van onschatbare waarde voor de scouting in Zeeland. Zij kijkt verder dan haar ‘eigen’ scoutinggroep en de regio. Met haar kennis en enthousiasme heeft zij verbinding gemaakt en overgedragen aan anderen, waardoor de liefde voor scouting en alles wat daar bij hoort, bij meer mensen aangewakkerd is.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief