Esther Stui is een boekenwurm.
Esther Stui is een boekenwurm. Foto: Privébezit

Esther Stui brengt tweede boek uit

Door: Britta Janssen Algemeen

WISSENKERKE – Het tweede boek van Esther Stui, ‘Gewoon puur Emma – Een leuke klus brengt de Zeeuwse Emma naar het Zweedse Småland’, is sinds kort verkrijgbaar bij de Zeeuwse boekhandels. In deze feelgood-roman krijgt de stoere Emma een klus aangeboden. Zij moet een luxe Audi naar zijn eigenaar in Zweden brengen. Eenmaal aangekomen, voelt Emma zich enorm aangetrokken tot hem en besluit de nacht in zijn huis door te brengen.

Stui is een echte boekenwurm, maar begon vorig jaar pas met schrijven. “Dat wilde ik al heel lang, maar het kwam er maar niet van”, vertelt zij. “Op een gegeven moment zei mijn man: hier heb je een laptop! Toen ben ik begonnen en nu kan ik er niet meer mee stoppen. Mijn eerste boek speelde zich af in Cornwall waar we in 2006 geweest zijn. Ik liep daar door een landgoed en kreeg een verhaal in mijn hoofd. Toen heb ik er niets mee gedaan, maar op een gegeven moment moest het er gewoon uit.”

Persoonlijk

Als Stui begint aan een verhaal, weet ze nog niet hoe het eindigt. “Als ik ga schrijven heb ik allemaal fragmenten die ik gaandeweg bundel, waardoor er een verhaal ontstaat. Toen ik begon was het eerst wat onwennig, want ja wat doe je in het dagelijks leven met de Nederlands taal? Dat bleef in mijn geval beperkt tot het schrijven van e-mails op mijn werk. Naarmate ik meer ging schrijven, ging mij dat steeds makkelijker af. Mijn eerste boek had ik in drie maanden klaar. De zoektocht naar een uitgever was moeilijker. Eerst kreeg ik een paar afwijzingen, maar de aanhouder wint en uiteindelijk lukte het mij toch het boek uitgegeven te krijgen. Toen ik het eerste exemplaar in mijn handen had, was ik toch wel heel trots. Het is best persoonlijk, want in de boeken zit iets van mijzelf. Ik wil mijn verhalen graag delen met anderen en als dat dan positief ontvangen wordt, is dat heel gaaf.”

Landschappen

Stui heeft de ambitie om steeds beter te worden en zichzelf steeds verder te ontwikkelen als schrijfster. “Mijn derde boek is al geschreven en ook ben ik al bezig met nummer vier. Ik heb nog zoveel verhalen in mijn hoofd. Ik laat mij inspireren door de reizen die ik gemaakt heb, maar ook door alledaagse dingen of wat ik zie en lees op het journaal en in de krant. Ik vind het leuk om landschappen te beschrijven. Tot nu toe zijn mijn boeken feelgood-romans met een beetje spanning en een beetje romantiek, maar in de toekomst zou ik ook een thriller ofzo willen schrijven. Ik merk dat er ontwikkeling zit in mijn schrijven. De hoofdpersoon in mijn tweede boek heeft meer diepgang bijvoorbeeld. Ik blijf voorlopig gewoon lekker schrijven en zie wel waar het op uitkomt.”

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op: estherstui.auteursblog.nl of facebook.com/estherstuischrijvendeboekenwurm.

BIJDRAGE JESSICA ROVERS



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief