Adrz gaat niet urgente operaties uitstellen vanwege coronadruk
Foto: Shutterstock

Adrz gaat niet urgente operaties uitstellen vanwege coronadruk

GOES - Adrz gaat vanaf dinsdag minder operaties uitvoeren in verband met het stijgend aantal coronapatiënten. 


De poliklinische zorg gaat wel gewoon door. Adrz heeft het besluit genomen naar aanleiding van de enorme druk die is ontstaan in de regio met betrekking tot de zorg voor coronapatiënten. Als deze in het ziekenhuis komen, vragen ze over het algemeen meer zorg dan reguliere patiënten. Hierdoor is meer personeel nodig. 

Urgent

Het ziekenhuis zegt goed te kijken naar de soort ingrepen als uitstel ter sprake komt. “Voor acute en medisch urgente operaties wordt altijd ruimte vrijgehouden”, zegt Adrz. Het ziekenhuis neemt zelf contact op met mensen die later worden geholpen. 

Richtlijnen

Het ziekenhuis wijst iedereen bij een bezoek op de algemene richtlijnen: anderhalve meter afstand houden, handen desinfecteren en hoesten en niesen in de elleboog. Bovendien is een mondneusmasker verplicht. Het begeleiden van een patiënt mag alleen als het medisch noodzakelijk is.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>