Marco Visser in zijn speelgoedzaak.
Marco Visser in zijn speelgoedzaak. Foto: Bennie Krajenbrink

Snelle spellen geliefd in deze wintertijd

Door: Britta Janssen Algemeen

GOES - Nu het weer minder wordt en de avonden langer, halen we vaker spellen uit de kast. Dat merkt ook Marco Visser in zijn speelgoedzaak. En door het coronavirus zijn de gezelschapspellen sowieso al populairder, ervaart hij. “Vooral snelle spellen, waarbij je niet zoveel hoeft na te denken, doen het goed.”

Marco Visser runt al vele jaren het familiebedrijf Vissertoys in Goes. Hij ziet jaarlijks nieuwe spellen op de markt komen, maar veel nieuwe concepten die het lang volhouden, maakt hij niet mee. “Door het coronavirus komen er minder spellen op de markt. Zeker kleine uitgevers gebruiken beurzen om hun spellen aan het publiek te laten zien. Die beurzen zijn er nu niet.”

Klassiekers

En dat terwijl de spellenverkoop door corona toeneemt. “Al bij de eerste coronamaatregelen steeg die behoorlijk. In de zomer liep het ook goed. Mensen namen meer spellen mee op vakantie.” Dat zijn bijvoorbeeld klassiekers als De Kolonisten van Catan en Carcassonne. “Je zou denken dat iedereen die inmiddels in de kast heeft staan, maar ik verkoop ze nog steeds. En snelle spellen, zoals dobbel- en kaartspellen zijn populair. Nu mensen niet naar de horeca kunnen, spreken ze meer thuis af met vrienden en verplaatsen het café naar de huiskamertafel. Wie dan geen avondvullend spel wil doen, kiest bijvoorbeeld voor de kaartvariant van Monopoly of Catan of het nieuwe spel Codenames. Als mensen spellen bij vrienden doen en ze raken gefascineerd, dan willen ze het vaak zelf ook hebben.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief