‘Kaarten zijn leuk om te maken én om weg te geven’
<p>Joke Sommeijer heeft een vitrinekast vol zelfgemaakte kaarten.</p>

Joke Sommeijer heeft een vitrinekast vol zelfgemaakte kaarten.

(Foto: Coby Weijers)

‘Kaarten zijn leuk om te maken én om weg te geven’

OVEZANDE - Haar vakantiefoto van ‘diamanten’ is bijna klaar om ingelijst te worden. Zo’n halfjaar is Joke Sommeijer uit Ovezande bezig om de 96.000 (!) steentjes van diamond dotz op canvas te plakken. Naast deze nieuwe vorm van puzzelen, heeft ze nog meer creatieve hobby’s, zoals kaarten maken. “Zo’n uurtje bezig zijn geeft rust en ontspanning.”

Al sinds 1983 heeft Joke creatieve hobby’s. Dat begon met kaarten maken. “Het leuke daarvan is dat ik al veel lol heb bij het maken van de kaarten en dat je daarna ook een ander er blij mee maakt als je ze een zelfgemaakte kaart stuurt, zeker ook in deze coronatijd.” Door dit plezier probeert Joke deze creatieve hobby’s, waarbij allerlei technieken en materialen beschikbaar zijn, ook bij andere mensen onder de aandacht te brengen. Ze heeft inmiddels zelfs een winkeltje aan huis, de Kreahoek. “Ik vind het leuk om mee te denken met mensen als ze iets zoeken of vragen, dat is ook creatief zijn. Er komen hier mensen uit heel zuidwest-Nederland. Anderen inspireren doe ik ook graag, bijvoorbeeld met mijn filmpjes op You Tube.” Joke heeft inmiddels de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. “Maar zolang ik het nog leuk vind, blijf ik dit doen.”

In november hoopt ze haar diamond dotz-kunstwerk te voltooien. “Die heb ik gemaakt van een vakantiefoto uit Ierland. Als ‘ie waterdicht is ingelijst, hangen we ‘m buiten bij de veranda als mooie herinnering.”


DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/beveland&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;